Magisk minut gav 3 poäng
Publicerad: 2017-09-30
En bra match med mycket fart och fläkt som Växjö avgjorde inom loppet av 1 minut i den tredje perioden när Adam Brodecki och Jonas Røndbjerg såg till att Växjö slog Frölunda med 3-1.

Frölunda inleder i ett rasande tempo och sätter press direkt mot hemmalaget men Viktor Fasth är med från start. Men efter 2:52 drar gästernas Matt Donovan på sig 2 minuter för tripping och kvällens första powerplay till Växjö. Växjö sätter upp ett bra spel i powerplay men Frölunda ligger bra i skottlinjen och Växjö får inte igenom sina försök till avslut så gästerna reder ut det. 8 sekunder efter gästerna blivit fulltagliga är det Växjös tur att åka ut 2 minuter för 6 man på banan. Frölunda sätter en enorm press med högt pucktempo och Växjös box får slita hårt, men man reder ut sitt boxplay. Och efter 7:38 är det dags för nytt powerplay för hemmalaget sedan Frölundas Kristoffer Gunnarsson åk ut 2 minuter för interference. Efter 8:59 i hemmalagets powerplay drar Erik Josefsson på sig en tripping och spel 4 mot 4 i 39 sekunder. Händer inget nämnvärt trots större ytor på isen och powerplay för Frölunda. Och nu blir det gästernas tur att dra på sig en ny utvisning, Adam Almquist 2 minuter för hakning och nytt 4 mot 4. Josefsson in på banan igen och Växjö får sätta upp ett nytt powerplay. Martin Lundberg får ett bra läge i slottet, men får inte till avslutet och Johan Mattsson i gästernas mål kan rädda pucken och Frölunda fulltagliga igen. Efter 14:40 skulle Frölunda ta ledningen i matchen. Rasmus Dahlin har pucken på blålinjen, skottfintar ner sin täckande forward, slänger pucken mot mål och den studsar på något märkligt vis in i nät. Assist på målet tillskrivs Sean Bergenheim och Simon Hjalmarsson. Växjö skulle kvittera matchen med blott 20 sekunder kvar av perioden! Jonas Røndbjerg gräver fram pucken i offensiv zon i sarghörnan, lägger upp pucken snyggt till Joel Persson på blålinjen, Persson drar iväg ett slagskott som fastnar på en täckande Frölundait, studsar ut mot kanten där Pontus Netterbeg dyker upp och trycker in pucken under Mattsson. Det är det sista som händer i första perioden och vi har 1-1 i mål och 20-7 i skott.

I andra periodens inledning öser Frölunda på fullständigt och skapar 3-4 kanonchanser, men Viktor Fasth gör högklassiga räddningar och ser till att Frölunda inte får återta ledningen. Frölunda fortsätter ösa på och har ett skott i stolpen efter cirka 4 minuter. Stolpskottet blir startskottet på en längre spelfrekvens där Växjö trycker upp farten i spelet, och Frölunda svarar med samma taktik och det går otroligt fort ute på isen. Efter 13:25 åker Växjös Nils Carnbäck ut 2 minuter för hög klubba och powerplay att vänta för Frölunda. Hemmalaget gör ett riktigt bra boxplay och klarar ut sina 2 minuter riktigt bra. Spelet fortsätter i högt tempo, gästerna är ändå lite bättre, men man skapar inte några farliga lägen utan Växjö spelar bra i sitt försvarsspel. Och när hesa Fredrik skriker för andra perioden är det fortsatt 1-1 på tavlan. Skotten i den andra perioden slutar 7-12.

48 sekunder in i tredje perioden drar Frölunda på sig ett lagstraff för 6 man på banan och Växjö får powerplay. Ska man vara riktigt ärlig så blir det bara 2 minuter av uppvisande hur man inte spelar powerplay och Frölunda fulltagliga igen. Efter ganska så exakt 7 minuter får hemmalagets Andrew Calof ett friläge från halvplan mot Johan Mattsson, men Mattsson är följsam och räddar Calfos dragning och avslut på backhand. Men Calof skulle ta revansch på sig själv och ligga bakom ledningsmålet för hemmalaget efter 14:27! Frölundaspelare ska bära ut pucken ur egen zon, Calof smyger smart bakom och lyfter klubban och Calof och Adam Brodecki blir 2 mot Mattsson, Calof släpper pucken precis rätt, och Brodecki rakar in 2-1. Och efter 15:18 lyfter taket på VIDA Arena när Jonas Røndbjerg fångar upp pucken i slottet efter ett skott av Eric Martinsson som fastnat i trafiken, och Røndbjerg skickar in 3-1! Även Daniel Rahimi får assist på det målet. Växjös Daniel Rahimi åker ut 2 minuter för puck utanför banan vid 17:11, och Frölunda plockar även ut sin målvakt vid utvisningen. Närmast reducering för gästerna är det när hemmalagets Peter Andersson missar sin rensning, och skjuter den på Fasth i målet, men Viktor är med även där och stänger igen benskyddet. Med 40 sekunder kvar av perioden åker sen Växjös Arvid Lundberg ut 2 minuter för tripping. Men Växjö krigare ut tiden och vinner välförtjänt med 3-1 efter en riktigt bra tredje period. Skotten i den sista slutar 5-6 i skott. Och Växjö fortsätter vara obesegrade i årets SHL.

Nu väntar några dagars vila innan nästa match går av stapeln på nytt i VIDA Arena när nykomlingarna Mora IK kommer på besök.