Inför Växjö - Leksand
Publicerad: 2022-03-05
Inför
Under lördagskvällen spelar Växjö sin sista match för den här veckan då Leksand gästar i VIDA Arena. Det skiljer endast fyra poäng lagen emellan, vilket betyder att kvällens möte blir oerhört viktig i kampen om topp-6.

Nu återstår det endast sju grundseriematcher för Växjös del. Lakers ligger alltjämt femma i tabellen, trots att man föll mot Skellefteå senast med 3–4 efter förlängning. Växjö ledde tillställningen med 1–0, 2–1 och 3–2 innan Jonathan Pudas kvitterade till 3–3 med 46 sekunder kvar av den tredje perioden. I den efterföljande förlängningen avgjorde Oscar Möller relativt snabbt. Glenn Gustafsson blev tvåmålsskytt i matchen medan Joel Kellman nätade för andra matchen i rad.

Växjös närmaste konkurrenter underifrån i tabellen, Örebro och Leksand, föll också under torsdagen. Duon förlorade dessutom efter ordinarie speltid, vilket betydde att Lakers utökade försprånget med en poäng, trots nederlaget.

Under lördagskvällen spelar Växjö sin sista match för den här veckan och gästas då av tabellsjuan Leksand. Det skiljer endast fyra poäng lagen emellan och kvällens fajt blir därför en klassisk ”sexpoängsmatch”. Växjö har möjlighet att utöka försprånget till sju poäng, men det kan också minska till endast en pinne. Det är även värt att notera att Leksand spelat en match mindre än Lakers.

Leksand föll senast borta mot Frölunda med 0–3. Nederlaget var dalmasarnas fjärde på de sex senaste matcherna. Samtliga förlustmatcher, bortsett från torsdagskvällens förlust mot Frölunda, har förlorats med uddamålet mot topplagen Luleå, Rögle och Frölunda. Dessutom en efter förlängning och en efter straffar.

Kvällens möte mellan Växjö - Leksand blir det fjärde och sista under årets grundserie. Växjö har vunnit två av de tidigare tre fajterna. Man vann sin hemmamatch i VIDA Arena med 4–1 och en bortafajt med 3–2 efter förlängning. De möttes senast i Tegera Arena i en match som Leksand vann med 7–3.

Fjolårssäsongens resultat:

  • 08-10-20 | Leksand – Växjö 0–2
  • 10-12-20 | Växjö – Leksand 4–3
  • 16-01-21 | Leksand – Växjö 1–2
  • 04-02-21 | Växjö – Leksand 2–3 efter förlängning

Växjö har under de senaste säsongerna plusstatistik på Leksand. Men kvällens match är en ny drabbning, där båda lagen står på noll vid första nedsläpp. Det lär bli en nervkittlande och tajt drabbning i afton mellan två lag som verkligen behöver de tre poängen. Inte minst gästerna.

Känn er hjärtligt välkomna till arenan för att heja fram våra hjältar till nya triumfer!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 16:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö vunnit tre raka hemmamatcher med 3–2.

… Leksand endast vunnit en av sina fem senaste bortamatcher.

… Joel Kellman gjort mål i två raka matcher.

… Leksand ligger sexa i bortatabellen endast två poäng ifrån ettan, Färjestad.

… Richard Gynge ligger fyra i SHL:s poängliga med sina 43 poäng (20+23).

Timmy Renud