J18: Förlust mot Linköping
Publicerad: 2020-02-20
J18
Under onsdagskvällen tappade Växjö 2-0 till förlust med 2-6 hemma mot Linköping.

Under onsdagskvällen föll Växjö hemma mot Linköping med 2-6. Detta efter att man tappat en 2-0-ledning i matchen. Linköping svarade för en sällan skådad tredje perioden där man avlossade hela 27 (!) skott på mål och vann perioden med 4-0 målmässigt.

Linköping tog tag i taktpinnen från start, men det var Växjö som gjorde målen i den första perioden. Först satte Alexander Labraaten 1-0 i numerärt underläge innan Rasmus Haag satte 2-0 i powerplay knappt fem minuter från slutet av perioden.

Gästerna fortsatte att spela en bra hockey i den andra perioden och fick också målmässig utdelning. Efter drygt halva matchen spelad spräckte man Philip Svedebäcks nolla och innan mellanakten var till ända kvitterade William Lagerqvist i boxplay.

I den tredje perioden var Linköping överlägsna och vann bland annat skotten med förkrossande 27-5! Gästerna gjorde även fyra mål på alla sina lägen, där det sista tillkom i numerärt underläge i tom bur.

Växjö halkade ner till en niondeplats i tabellen i och med förlusten mot Linköping. Lakers har dock samma poäng som åttan Färjestad, men en sämre målskillnad än Karlstadslaget. Fem omgångar återstår av J18 Allsvenskan Södra och mycket kan således hända.

Skott: 20-57 (8-14, 7-16, 5-27)

På lördag är det dags för ny match då tabelltvåan Malmö väntar på bortaplan. Skånelaget föll i sin senast match mot jumbon Mora med 4-7. Lyckas även Växjö tvåla dit topplaget?