Stabil seger mot Karlskrona
Publicerad: 2017-10-13
I det första back-to-back mötet för säsongen stod Karlskrona för motståndet i VIDA Arena under fredagen. Växjös powerplay visade sig vara sylvasst med 3 mål, där Elias Pettersson och Joel Persson bägge gjorde 3 assister var i 5-0 segern!

Växjö kommer ut riktigt bra från första nedsläpp och pressar ner gästerna direkt i deras egna zon. Martin Lundberg, Adam Brodecki och Andrew Calof har alla bra lägen för att ge hemmalaget en tidig ledning, men Karlskornas målvakt Henrik Lundberg får verkligen bekänna färg direkt, men han gör det bra och står lugnt i sin bur. Men Karlskrona hämtar sig efter 4-5 minuter och lyfter upp spelet. Efter 7:09 åker Växjös Daniel Rahimi ut 2 minuter för hakning. Karlskronas bästa chans i powerplayet har Marcus Paulsson, men skottet smiter tätt utanför Viktor Fasths stolpe. Efter powerplayet är Karlskrona det bättre laget på isen som spelar med högre fart än hemmalaget som somnade in lite i sitt tempo efter boxplayet. Robert Rosén fick dock ett kanonläge efter cirka 16 minuter efter en puck som hoppat och fart lite framför Lundberg, och pucken landar på bladet hos Rosén som blir helt ren, men Lundberg är tät där också. Efter 16:42 drar sen Karlskronas Marcus Paulsson på sig 2 minuter för fasthållning. Och Växjö skulle bara behöva 9 sekunder för att ta ledningen i matchen! Vunnen tekning i offensiv zon, pucken bak till Joel Persson, Persson släpper ut pucken till höger till Elias Pettersson, Pettersson drar iväg ett dragskott som Lundberg inte klarar hålla och bakom honom dyker Tuomas Kiiskinen upp och rakar in 1-0 tid 16:51. Och det är det sista som vi får av händelser i första perioden. Så 1-0 i mål, 12-7 i skott.

Andra perioden börjar väldigt avvaktande där det känns som bägge lagen inte riktigt lämnat omklädningsrummen trots pucken är släppt. Men så efter 4:46 så slängs en slumppuck in mot mål från blålinjen av Liam Reddox, och på något märkligt vis dansar den in hela vägen till 2-0! Eric Martinsson och Martin Lundberg noteras för assist på målet. Kort efter målet väljer Ove Molin att ta timeout för att försöka skaka liv i sitt Karlskrona. Efter 6:42 drar Karlskronas Morten Madsen på sig en utvisning för interference, och nytt powerplay för Växjö. Denna gång krävdes det 56 sekunder i powerplay innan Växjö smäller in 3-0! Joel Persson balanserar på offensiv blålinje med pucken, passar ut den till höger där Elias Pettersson står, Elias i sin tur släpper pucken diagonalt till vänster till Janne Pesonen, Pesonen siktar in sig med ett slagskott rakt upp i högra krysset bakom Lundberg. Riktigt snyggt! Efter 11:47 åker hemmalagets Daniel Rahimi ut 2 minuter andra gången för kvällen för interference, och en chans för gästerna att komma in i matchen igen. Läget skulle bli ännu bättre vid 13:24 då hemmalagets Arvid Lundberg åker ut 2 minuter för interference och spel 3 mot 5 i 23 sekunder. Men Växjös box gör det riktigt bra och krigar ut både 3 mot 5, och 4 mot 5 och hemmalaget är fulltagliga igen. Det är väl det sista att rapportera i från den andra perioden, en period Växjö vinner med 2-0, och totalt 3-0 inför den tredje perioden. Skotten i andra vinner Karlskrona med 8-11.

Skulle bara gå 8 sekunder in i tredje perioden innan gästernas Daniel Gunnarsson drar på sig 2 minuter för fasthållning. Eric Martinsson får ett jätteläge i slutet på powerplayet, men Henrik Lundberg är bra med i sidledsförflyttningen och nekar Martinsson att få pucken över linjen, och gästerna är fulltagliga igen. Efter 4:10 drar hemmalagets Martin Lundberg på sig 2 minuter för tripping. Gästerna snurrar lite i Växjös zon, men man skapar inga lägen för att hota boxen eller Viktor Fasth och Lundberg tillbaka på isen. Efter drygt 8 minuter rullar Robert Roséns kedja ut gästernas försvar rejält och Andrew Calof blir helt ren framför Lundberg, men även denna gång gör Lundberg en briljant räddning. Men efter 8:41 orkar inte Lundberg stå emot mer. Ben Youds släpper pucken till Linus Fröberg i offensiv zon, Fröberg släpper pucken till en framåtstöttande Pontus Netterberg, Netterberg tar sig in i slottet och drar iväg kvällens hårdaste backhandskott rakt upp i nättaket till 4-0! Efter 9:56 åker Alexander Deilert ut 2 minuter för hakning och nytt powerplay för Växjö. Växjö sätter en enorm press i sitt powerplay och är nära både 2 och 3 gånger att utöka sin ledning, men Karlskrona håller undan i sitt boxplay. Efter 15:27 åker Karlskronas David Printz ut 2 minuter för ha gnuggat handsken i ansiktet på Eric Martinsson. Och nu skulle 5-0 komma! Denna gång är det först Elias Pettersson som balanserar med pucken på blålinjen, släpper den lätt till Joel Persson som lägger ner den vid förlängd mållinjen till Tuomas Kiiskinen, Kiiskinen trycker sig in framför Henrik Lundberg och lyfter in 5-0 vid tiden 16:19. Växjö spelar sen enkelt av sista tiden av tredje perioden och vinner välförtjänt matchen tämligen enkelt med 5-0. Skotten i den sista slutar 15-3.

Nu är det match i morgon igen när lagen möts igen, men denna gång i Karlskrona i morgon kväll.