Inför Växjö – Leksand
Publicerad: 2020-01-25
Inför
Under lördagskvällen är det dags för ny SHL-match när Leksand kommer på besök.

Helgen är kommen och en ny SHL-match väntar där Växjö tar sig an Leksand i VIDA Arena. Det återstår endast en tredjedel av säsongens grundserie och varje match blir viktigare och viktigare i kampen om platserna i tabellen.

Växjö svarade för en stark insats senast då man lyckades vända 1-3 till 4-3 borta mot Färjestad. Ilari Melart reducerade till 2-3 i powerplay med mindre än fem minuter kvar och Pontus Holmberg kvitterade till 3-3 med 2.58 kvar av den ordinarie speltiden. I den efterföljande förlängningen avgjorde Melart efter drygt två minuters spel. Segern var Lakers andra raka där båda kommit på bortaplan efter förlängning.

I kväll står Leksand för motståndet. Dalarlaget ligger näst sist i tabellen, en poäng före jumbon Oskarshamn och fyra poäng efter tolvan Linköping. Leksand har gjort det bra på slutet då man vunnit tre av sina fem senaste matcher. Senast föll man dock hemma mot Djurgården med 2-4. Kvällens gästande lag har dock vunnit två raka bortamatcher med uddamålet (mot Oskarshamn och Rögle).

Växjö och Leksand har gjort upp två gånger tidigare under säsongen där båda lagen vunnit en varsin bortamatch. Senast de möttes i VIDA Arena vann Leksand med 4-2 efter att man gått från 2-2 till 4-2 under matchens sista 29 sekunder.

I kväll är det ett revanschsuget Växjö som kommer göra allt för att ta hem samtliga tre poäng inför sina fanatiska hemmafans. Lakers är dessutom på jakt efter sin tredje raka vinst och därmed befästa en slutspelsplats ytterligare. Faktum är att Växjö endast är fyra poäng bakom nian Malmö och fem poäng bakom rivalen HV71. Det finns all anledning att titta uppåt i den jämna tabellen.

Leksand å sin tur vet vad som krävs för att vinna i VIDA Arena den här säsongen då man lyckats med det en gång tidigare. Dalarlaget behöver dessutom alla poäng de kan få för att försöka jaga ikapp Linköping och avancera upp på säker mark i tabellen.

Kvällens match har minst sagt alla förutsättningar för att bli en spännande och underhållande tillställning. Båda lagen behöver poäng och kommer göra allt för att spela hem samtliga.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!

Timmy Renud