Inför Växjö - Örebro
Publicerad: 2021-04-23
Växjö vann semifinal 1 efter stor dramatik då Richard Gynge avgjorde matchen först i den femte perioden. Redan under fredagskvällen väntar semifinal 2, där Lakers siktar mot ny vinst.

Äntligen är semifinalserien mot Örebro i gång. Första möten var oerhört dramatiskt då det krävdes över 90 minuter ishockey innan vi fick ett avgörande. Växjö började matchen strålande med att sätta 1–0 redan efter drygt två minuter. Målet gjordes av Hardy Haman Aktell. Innan den första perioden var till ända skulle dock gästerna vända och gick till pausvila med en 2–1-ledning.

I mellanakten kvitterade Jack Drury Örebros ledning i slutet av den andra perioden i spelformen powerplay. Målet blev periodens enda fullträff. I den tredje perioden tryckte Växjö på för en vinstpuck, men lyckades inte överlista Jhonas Enroth trots 15–5 i skott på mål. I stället fick matchen avgöras efter förlängning, där Richard Gynge sköt segermålet i mitten av den femte (!) perioden. En annan som agerade matchhjälte var målvakten, Erik Källgren, som fick hoppa in mellan stolparna efter drygt sju minuters spel. Han var nöjd med sin och lagets prestation.

-Jag tycker vi är det bättre laget sett till hur matchen är. Vi har skickliga spelare i laget som verkligen kan kliva fram när det behövs och idag var det Gynge, så det är jättekul, sade Källgren efter matchen.

Torsdagens seger var Växjös sjätte i rad och sjunde raka på hemmaplan. Lägg därtill att hemmasviten mot Örebro nu är uppe i sju matcher (alla sammanhang inräknade). Lakers har nu spelat fem slutspelsmatcher i år, där tre av fajterna gått till förlängning, som Växjö sedan vunnit. Det är givetvis en enorm styrka och trygghet inför kommande bataljer. Semifinal 1:s första målskytt, Hardy Häman Aktell, är nöjd över första matchen och går in med en bra känsla i kroppen inför kvällens semifinal 2.

-Det är otroligt skönt. Det blir ett mentalt övertag också nu när vi spelat fem perioder också så jag tror de känner sig lite mer trötta eftersom vi fick vinsten här, sade Aktell efter segermatchen.

Redan under fredagskvällen är det alltså dags för semifinal 2, där Växjö, vid vinst, skaffar sig matchbollar inför bortamatcherna i Örebro. Kvällens match lär säkerligen bli en ny tajt och underhållande historia lagen emellan. Frågan är vem som står som segrare i afton?

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Robin Kovacs gjort mål i sex raka matcher mot Växjö.

… Rodrigo Abols leder slutspelets poängliga med sina nio poäng (3+6) på fem matcher.

_… Fredrik Karlström, Robert Rosén, Pontus Holmberg och Jack Drury leder Växjös interna poängliga i slutspelet då de fyra spelarna gjort sex poäng vardera. _

… Åtta av Växjös senaste 15 hemmamatcher (alla sammanhang inräknade) har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter.

… Växjö är det semifinallaget som har bäst tekningsprocent i slutspelet med sina 53,87 %.