Inför Växjö – Örebro
Publicerad: 2021-01-26
Inför
Under januaris sista vecka stundar tre viktiga matcher, där Örebro är först ut under tisdagskvällen. Toppmötet kommer avgöras på hemmaplan i VIDA Arena.

Då var det dags att påbörja januaris sista vecka, där tre härliga matcher väntar. Först ut är topplaget Örebro, som gästar Växjö under tisdagskvällen.

Växjö är inne i en ruggigt fin form för tillfället då man segrat i fyra raka matcher och tagit poäng i tio (!) fajter på rad. Åtta av de tio matcherna har dessutom slutat med vinst.

Senast 5–2-besegrade Lakers Brynäs på hemmaplan efter att nyförvärvet, Andrew Calof, smällt in två nya mål. I övrigt har Växjös försvarsspel varit ruskigt bra på slutet då man endast släppt in fem mål på sina fyra senaste matcher.

I kväll gästas Växjö av topplaget, Örebro, i en på förhand intressant tillställning. Senast besegrade Örebro Frölunda på bortaplan med 3–0 efter en strålande defensiv insats. Laget har segrat i tre av sina fem senaste fajter och får anses vara relativt formstarkt.

Fjolårssäsongens fyra möten lagen emellan:

  • 10/10 2019 | Örebro – Växjö 4–1
  • 5/12 2019 | Växjö – Örebro 2–0
  • 9/1 2020 | Örebro – Växjö 2–1
  • 29/2 2020 | Växjö – Örebro 4–1

De båda lagen vann således två hemmamatcher vardera, där Växjö vann den totala målskillnaden med 8–7. Denna trend har även hållit i sig under årets säsong då Växjö och Örebro mötts tre gånger, där samtliga fajter slutat med hemmavinst. Allra senast vann Örebro med 6–2 i Behrn Arena. Innan dess lyckades Växjö vinna i VIDA Arena med 3–2 och Örebro på hemmais med 4–3. Det ska tilläggas att de båda uddamålsvinsterna kom först efter förlängning.

Inför kvällens drabbning ligger Växjö på en andraplats medan Örebro återfinns på en femteplats. Lakers har spelat in 69 poäng på 36 matcher och kvällens gästande lag, 60 pinnar på 34 fajter. Det skiljer således nio poäng lagen emellan. Vidare är det värt att notera att Örebro spelat två matcher färre än Växjö.

Det lär säkerligen bli en jämn och underhållande fajt i afton. Såväl Växjö som Örebro kommer göra allt för att kamma hem tre nya poäng i jakten på en så hög tabellplacering som möjligt. Hela sju raka inbördes matcher har slutat med hemmavinst. I kväll går Växjö för att förlänga den sviten!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö vunnit 15 av sina 16 senaste hemmamatcher.

… Växjö har fem raka hemmasegrar mot Örebro samt 13 vinster på de 14 senaste i VIDA Arena (slutspelshockey inräknat).

… 17 av de 26 senaste inbördes mötena har slutat med uddamålet, där tio av fajterna gått till OT/SO.

… Joel Persson har gjort fem målgivande passningar på säsongens tre tidigare möten mot Örebro.

… Robin Kovacs har trivts ypperligt mot Växjö under säsongen då Örebro-stjärnan gjort sju poäng (4+3) på tre fajter.

Timmy Renud