Inför Växjö – Brynäs
Publicerad: 2017-12-21
Ikväll är det dags för Lakers sista match innan några dagars julledighet väntar. Formstarka Brynäs står för motståndet i afton i VIDA Arena.

Ny torsdag och ny SHL-match. Ikväll tar Växjö sig an Brynäs hemma i VIDA Arena i den sista matchen innan några dagars juluppehåll.

När SHL återstartade i tisdags efter landslagsuppehållet föll Växjö borta mot Örebro med uddamålet 2-3 efter förlängning. Örebro tog tidigt ledningen i matchen, men Andrew Calof kvitterade innan den första perioden var slut. I den andra perioden återtog hemmalaget sin ledning, men i mitten av den tredje perioden kvitterade backen Joel Persson i powerplay och tog därmed matchen till förlängning. Övertiden slutade dock med att Örebro avgjorde redan efter 1.16.

Kvällens motstånare, Brynäs, är rejält på uppgång och formstarkt. Man föll förvisso borta mot Skellefteå under tisdagen med 1-3, men dessförinnan radade man upp sex raka vinster i SHL.

Växjö och Brynäs har hunnit med att mötas två gånger tidigare under säsongen där lagen vunnit en varsin match. Det första mötet lagen emellan gick av stapeln redan i SHL-premiären. Matchen spelades i VIDA Arena och slutade med Lakers-vinst efter att Janne Pesonen svarat för den avgörande straffen i straffläggningen. Nyförvärvet noterades även för ett mål under den ordinarie speltiden. Övriga Växjö-mål i matchen prickades in av Arvid Lundberg och Joel Persson.

Det senaste mötet ägde rum i början av december i Gävle. Den matchen vann Brynäs med uddamålet 2-1. Erik Josefsson gjorde Lakers enda mål i matchen.

Inför kvällens match leder Växjö serien i överlägsen stil med 60 inspelade poäng på 28 matcher. Tvåan Djurgården är nio poäng efter Lakers, men har dock spelat två matcher mindre än serieledarna.

Brynäs inledde säsongen dåligt, men har spelat upp sig på slutet och avancerat uppåt i tabellen. Gävlelaget ligger numera på en niondeplats i tabellen med 38 poäng på 27 matcher. Man är fem poäng före elvan Örebro och endast sex poäng bakom femman Frölunda i den jämna tabellen.

I tisdags kom de båda backarna Eric Martinsson och Daniel Rahimi tillbaka i spel. Medan Elias Pettersson, Linus Högberg, Jonas Röndbjerg och David Madsen är iväg på JVM får istället juniorspelarna Axel Sundberg och August Nilsson samt inlånade Pontus Holmberg från Västerårs chansen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna!