• Huvudsponsorer

Ölvecky: "Alla bra defensivt"

25 januari 2012 15:30

Slovaken Peter Ölvecky har spelat tre poänglösa matcher i Växjö Lakers dress - nu hoppas han på första målet mot Frölunda.


– Jag hoppas ju att det kommer snart, och varför inte mot Frölunda?, säger Peter Ölvecky med ett leende.

26-åringen skrev på ett tryout-kontrakt med Växjö Lakers 11 januari och avtalet gäller fram till 29 januari.

– Jag gillar det än så länge, det är ett bra lag och bra lagkamrater, säger Peter som gör sina första matcher i svensk ishockey.

– Det är fortfarande samma sport, men i de tre matcher jag spelat så märker jag att lagen här är riktigt bra defensivt. Sedan har jag spelat en hel del i Nordamerika och gillar de små rinkarna, det är annorlunda att spela på de stora.

Ölvecky spelade inte på hela hösten på grund av en knäskada.

– Min kropp var inte så glad efter den första matchen, men det känns bättre och bättre, säger Peter om att komma igång igen efter skadefrånvaron.

– När man inte har spelat hockey i tre månader så känns det alltid som att det går snabbt på isen, men visst är det snabbt spel i elitserien. Laget har spelat bra på sistone och vi måste fortsätta spela på samma sätt för att fortsätta vara framgångsrika.

Han tycker också om Växjö som stad.

– Det är inte så stort men jag har gått igenom centrum och gillar det. Nu har min flickvän kommit hit också vilket känns bra. Dessutom är hon en bra kock och det är bra eftersom jag saknat maten från hemma i Slovakien, säger Peter och skrattar.