Förlust mot Skellefteå
Publicerad: 2019-01-17
Ett hårt arbetande Skellefteå med en storspelade Mantas Armalis mellan stolparna såg till att inte släppa till det minsta lilla i kväll då Växjö Lakers kom på besök.

Redan 01:46 efter det att pucken släpptes på mittpunkten i Skellefteå Kraft Arena visades Pontus Netterberg ut 2 minuter för en tripping, och hemmalaget fick chansen att ta kommandot i matchen, men Lakers boxplay var bra och Netterberg fick komma in på isen. Skellefteå skulle dock få det första målet, endast 20 sekunder efter powerplay var över lyckades Tim Söderlund servera en macka i slottet där Edvin Hedberg satte till sin klubba och lyfte upp pucken i nättaket bakom Viktor Fasth. Något senare drog Brendan Shinnimin på sig en Interference-utvisning och Lakers fick åter ställa om till boxplay. Utvisning nummer två kom 05:42. Men även detta boxplay var bra och åter visade Lakers bra prov på hur man spelar med en man mindre på isen. Man leder ju också den tabellen över minst antal insläppta mål i boxplay i hela SHL. Shinnimin fick komma in på isen efter avslutat straff och strax efter kom hemmalagets första utvisning då Petter Granberg 08:37 dömdes till 2 minuter för en fasthållning på Jonas Röndbjerg. Dags för powerplay för Växjö då men tyvärr lyckades Skellefteå inledningsvis bryta passningsvägar och slå undan puckarna trots det numerära underläget. Och med knappa 30 sekunder kvar avbröts spelet av powerbreak, Växjö fick inte till det utan Skellefteå blev fulltaliga igen. Skellefteå låg på hårt och störde Lakers uppspel flera gånger, och Växjö hade svårt att etablera spel i anfallszon i första perioden. Sista två-tre minuterna var dock Växjö uppe och störde en hel del i Skellefteås försvarszon, men hemmalaget spelade fysiskt och man lyckades hålla undan till pausvilan. Periodens resultat skrevs till 1-0 i mål, 9-11 i skott på mål och 1x2 minuters utvisningar för Skellefteå och 2x2 minuter för Växjö Lakers.

Period två startade båda lagen lite bättre, farten var lite högre och passningarna hittade rätt adress. 04:50 visades Bud Holloway ut för en slashing, och Växjö satte upp ett bra powerplay men trots ett par rejäla försök, framförallt precis i slutet men Mantas Armalis lyckades klara ut denna anstormning. 09:38 var det Linus Högberg som fick sitta 2 minuter på botbänken för en fasthållning. Robin Alvarez fick lämna isen efter den situationen, han och Högberg krokade i varandras ben och förmodligen fick Alvarez oturligt någon vridning eller liknande. Hur som helst så blev det powerplay för hemmalaget, och denna gången fick Lakers ge sig i boxplay, då Bud Holloway skickade iväg en rejäl torped som gick in via stolpen bakom Fasth. Underläge med 2 och ett spel som inte riktigt nådde upp till den nivå vi är vana att få se, Skellefteå hade så här långt klarat av att hålla Lakers på utsidan. Men Växjö gjorde några bra byten efter baklängesmålet med bland annat Austin Ortega som vägvisare. 15:19 kom en utvisning på Edwin Hedberg för en cross-checking, och man skapar flera bra lägen, men det ville sig inte riktigt för Mantas Armalis spikade igen fullständigt och gjorde flera bra räddningar i slutet på perioden. Summa summarum så slutade denna perioden 1-0 i mål, 8-14 i skott på mål och 2x2 minuter utvisning för hemmalaget och 1x2 minuter för Lakers.

Tredje perioden började med samma matchbild som i andra. Växjö var det laget som skapade flest skott på mål, men en storspelande Armalis mellan stolparna såg till att inte släppa igenom någon puck. Tiden rullade på alldeles för snabbt i denna tredje period och framåt halva perioden kom ändå ett läge, då Skellefteå tilldömdes ett lagstraff för felaktigt byte i samband med matchens sista powerbreak. Skellefteå gjorde ett bra boxplay, och var snart fulltaliga igen. Det ville sig inte riktigt ikväll, trots att Sam Hallam tog time-out och satte in en extra utespelare istället för Fasth de sista två minuterna var Skellefteå med sin burväktare ett för svårt motstånd ikväll. Hemmalagets Jocke Lindström gjorde ett tredje mål i tom kasse 18:22 och vi summerade matchen med följande siffror: 3-0 i mål, 23-35 i skott på mål och utvisningarna 4x2 minuter för Skellefteå och 3x2 minuter för Växjö Lakers.

Nästa hemmamatch är på lördag den 19/1 kl 18:00 i VIDA Arena då Frölunda kommer på besök. Det blir en härlig kamp så se till att säkra din plats: vlh.ebiljett.nu