Johan Markusson förlänger
Publicerad: 2013-04-08

Nu är det klart - Johan Markusson fortsätter i Växjö Lakers och har kritat på ett nytt ettårskontrakt.

Lagkaptenen Johan Markusson har gjort för vana att dra ut på sina besked om framtiden - men under måndagen kom beskedet: det blir ett år till i Växjö Lakers mundering. 

- Jag är givetvis jätteglad att han fortsätter. Han gör som vanligt och förlänger med ett år i taget. I den ombyggnation som ändå sker i laget där en del av den gamla kärnan försvinner så är det jätteskönt att just "Mackan" är kvar och kan vara med och sätta stämningen även för denna versionen av Växjö Lakers, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. 

Johan Markusson har gjort åtta säsonger i Växjö Lakers och sköt den gångna säsongen sitt första elitseriemål i karriären. 33-åringen har varit lagkapten de fyra senaste säsongerna. 

- "Mackan" har varit en fantastisk lagkapten under ett gäng år och det kommer han fortsätta vara. Han är en riktigt bra ledare som föregår med bra exempel med uppoffrande spel. I omklädningsrummet så sprider han både bra stämning och vågar säga ifrån när något är fel.

På isen är Johan Markusson en fysisk forward med härlig inställning. 

- Han ska fortsätta vara som han är på isen, det vill säga en kille som vinner mycket närkamper. Han är en otroligt jobbig spelare att möta. Hans utveckling handlar inte om att bli en annorlunda spelare, det handlar om att skjutsa upp lägstanivån och bli jämnare. Vi har idéer och tankar om hur det ska gå till, menar Evertsson. 

- Vi vill ha en tydlighet med vad varje spelare ska bidra med och det har vi i "Mackan". Han är en jobbig spelare att möta som är riktigt vass i box play - det är den närvaron vi vill att han ska bidra med varje kväll. 

Kontraktet med Johan Markusson är skrivet på ett år.

» Lagbygget 2013/14

Redaktör Jonas Gustavsson