Förlust för J20 i returen mot Rögle
Publicerad: 2020-08-13
Det var dags för match igen för J20, denna gången borta mot Rögle. Matchen gick till övertid där Rögle drog det längsta strået.

Rögle va det laget som kom ut starkast i första perioden och tog tidigt komandot i matchen och utdelning för det genom 1-0 tidigt. Växjö jobbade sig sakta men säkert in i matchen men just när spelet va påväg att tippa över till Växjös fördel slog Rögle till igen genom att göra 2-0 som även blev slutresultatet efter första perioden.

I den andra perioden var det ett annat Växjö som kom ut på banan och som direkt började upphämtningen. 1-0 gjordes av Ivar Kjellson som påpassligt nöp till när pucken dök upp framför mål, målet assisterades av Alexander Dahlberg och Alex Ånnhagen. Växjö fortsatte trycka på och det medförde att Rögle drog på sig en del utvisningar. Växjö fick chansen i spel 5 mot 3 och det tog Theodor Johnson till vara på genom att skjuta iväg ett rappt handledsskott upp i krysset bakom en chanslös Rögle-målvakt. Assisterade till målet gjorde David Dahlin och Eric Juhlin. Efter målet var det Rögle som tog över men resultatet 2-2 stod sig perioden ut.

I den tredje perioden var det Rögle som tryckte på för seger mycket tack vare de många utvisningar som Växjö drog på sig. Men ett stark boxplay och bra målvaktsspel av Albin Mörck i Växjös mål gjorde att matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen svängde det fram och tillbaka och det bjöds på några riktigt vassa målchanser åt båda hållen innan Rögle på en snabb omställning kunde fastställa slutresultatet 3-2.

Nästa match för J20 spelas på onsdag nästa vecka då Hv71 kommer på besök i VIDA Arena, nedsläpp för den matchen är 19:00.