• Huvudsponsorer

Inför Växjö – Karlskrona

11 januari 2018 12:00
Inför

I afton kommer Karlskrona på besök till VIDA Arena. Lagen har tidigare mötts tre gånger under säsongen där Växjö vunnit samtliga matcher.


Matcherna duggar tätt för Lakers del i och med att man är kvar som enda svenska lag i Champions Hockey League. Senast i tisdags var Växjö i Tjeckien och spelade 1-1 mot Liberec i den första semifinalsmatchen av två. Liam Reddox blev Lakers enda målskytt i matchen.

Ikväll är det dags för SHL-hockey igen på hemmais när bottenlaget Karlskrona kommer på besök till VIDA Arena.

Växjös senaste SHL-match slutade med en klar 2-6-förlust i Lindab Arena mot jumbon Rögle. Dessförinnan vände Lakers 0-2 till 5-2 borta mot Frölunda och tvålade dit Färjestad med 3-0 på hemmaplan matchen innan dess. Formen är det således inget fel på, trots plattmatchen i Ängelholm för några dagar sedan.

Kvällens motståndare, Karlskrona, har det betydligt tuffare. Laget har spelat sina två senaste matcher på hemmaplan där det blivit stora förluster mot HV71 och Malmö. Jönköpingslaget vann med 6-2 efter att laget gjort fem av målen i slutakten medan Malmö vann med 6-3 efter att Skåningarna gjort fem av de sex målen under mellanakten.

Karlskrona har endast mäktat med en seger på sina fem senaste matcher och har bara vunnit två av sina 16 (!) senaste matcher på resande fot. Karlskrona är seriens sämsta bortalag med endast sju inspelade poäng på 14 matcher.

Växjö leder alltjämt SHL-tabellen i överlägsen stil. Faktum är att Lakers är hela 13 poäng före tvåan Djurgården med 18 omgångar kvar av grundserien. Karlskrona däremot återfinns först på en trettondeplats och är alltså nästjumbo i tabellen. Laget står noterat för 32 poäng på 33 matcher och är endast en poäng före jumbon Rögle. Man är dock bara fyra poäng efter Mora som ligger tolva.

Historiskt sett har Lakers haft det väldigt lätt mot Karlskrona sedan klubben gick upp i SHL. Lagen har drabbats samman 13 gånger sedan dess där Växjö vunnit tolv av matcherna. Enda förlusten kom 2016 efter straffar. Lakers har sju raka vinster mot Karlskrona i bagaget inför kvällens drabbning.

Under säsongen har lagen mötts tre gånger och kvällens match blir alltså det sista mötet lagen emellan. Växjö har vunnit samtliga matcher där hemmamatchen slutade 5-0 medan bortamatcherna slutade 6-4 och 3-1 i Lakersfavör.

Växjö kommer gasa på från start och försöka förlänga sin segersvit mot Karlskrona och samtidigt studsa tillbaka efter 2-6-förlusten mot Rögle senast. Karlskrona kommer göra allt för att spela till sig poäng i jakten på Mora i bottenträsket av tabellen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!