Inför Skellefteå – Växjö
Publicerad: 2022-03-03
Inför
Matcherna duggar tätt under grundseriens sista omgångar. Redan under torsdagskvällen är det återigen dags för en viktig match mot serieledaren Skellefteå, denna gång på bortaplan.

Växjös uppåtgående trend fortsätter då man allra senast besegrade serieledaren, Skellefteå, med 3–2 hemma i VIDA Arena. Matchen var, som väntat, jämn där uddamålet till slut avgjorde. Tobias Reider prickade in Lakers första mål i matchen och Ben Thomas det andra. Joel Kellman svarade sedan för det matchvinnande målet när han satte 3–1 i powerplay i mitten av den andra perioden.

Segern senast var Växjös fjärde på de fem senaste matcherna och den fina trenden är direkt nödvändig för att man ska kunna hålla sin direktplats till kvartsfinal. Inför torsdagskvällens fulla SHL-omgång är man femma i tabellen två poäng före sexan Örebro och tre poäng före sjuan Leksand.

Precis som under tisdagskvällen möter man på nytt Skellefteå i afton. Enda skillnaden är att man byter VIDA Arena mot Skellefteå Kraft Arena.

Skellefteå kommer numera från två raka 2–3-förluster och är i behov av att bryta den negativa trenden, för att hålla förstaplatsen i tabellen. Toppen är nämligen, precis som runt kvartsfinalsstrecket, oerhört jämn.

Kvällens möte lagen emellan blir det fjärde och sista under säsongens grundserie. De tidigare tre har slutat med två Skellefteå-vinster (5–3 och 6–3) samt en Växjö-seger (3–2).

  • 09-01-21 | Skellefteå – Växjö 4–3 OT
  • 07-01-21 | Växjö – Skellefteå 2–0
  • 12-11-20 | Skellefteå – Växjö 4–2
  • 10-10-20 | Växjö – Skellefteå 1–3

Under torsdagskvällen går Växjö för sin andra raka seger mot Skellefteå. Matchen är av stor betydelse för båda lagen och såväl Skellefteå som Växjö vill sätta sig i respekt inför det kommande SM-slutspelet. Vilka drar det längsta strået? Det får vi reda på i afton! Lakers kommer göra allt för att lämna Skellefteå med samtliga tre poäng.

Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Skellefteå vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcher.

… Växjö vunnit tre av sina fem senaste bortamatcher.

… Skellefteås senast sju hemmavinster har slutat med en tremålsseger eller mer.

… senast Växjö tog tre poäng i Skellefteå var den 14 november 2019.

… Martin Lundberg har femte bäst tekningsprocent i SHL med sina 57,02%.

Timmy Renud