• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Inför Luleå – Växjö

5 januari 2019 12:00
Inför

I eftermiddag är det dags för årets första match då Växjö tar sig an topplaget Luleå på bortaplan.


Ett nytt år har firats in och i eftermiddag är det dags för 2019:s första SHL-match då Växjö tar sig an topplaget Luleå på bortaplan.

Inför dagens match ligger Växjö på en sjätteplats i tabellen med 47 poäng på 29 matcher. Man har därmed samma poäng som sjuan Brynäs och ligger två poäng bakom fyran Linköping och femman Malmö.

Växjö föll senast borta mot Djurgården med 2-4. Pontus Netterberg och Erik Josefsson gjorde Lakers mål i matchen. Förlusten var lagets tredje på de fyra senaste matcherna. Växjö har haft det tufft på resande fot under den senare tiden. Faktum är att laget kommer med sex raka nederlag på bortais inför dagens match mot tabelltvåan Luleå.

Dagens motståndare, Luleå, ligger på en andraplats i tabellen med fem poäng mer inspelade än Lakers. Luleå har också haft det aningen tufft på slutet och endast vunnit en av sina fyra senaste matcher. Luleå föll med 1-2 efter förlängning mot Timrå i sin senaste hemmamatch, men dessförinnan radade laget upp hela åtta raka vinster på hemmais.

Luleå och Växjö har redan mötts två gånger tidigare under säsongen. Båda matcherna spelades i VIDA Arena där bataljerna vanns utav hemmalaget med uddamålet. Det första mötet slutade 3-2 till Växjö efter att Linus Högberg avgjort en minut in i förlängningen. Den andra matchen, som spelades den 15 november, vann Lakers med 2-1 efter att Janne Pesonen prickat in båda Växjös mål i matchen.

Matcherna mellan Luleå och Växjö brukar bli väldigt jämna, tajta och spännande. Hela tolv av de 18 senaste inbördes mötena har slutat med uddamålet. Under denna period har Växjö vunnit sju matcher och Luleå elva. Lakers har dock vunnit fyra raka matcher mot Luleå där tre av vinsterna varit med uddamålet.

Lyckas Växjö spela hem samtliga tre poäng i afton har laget chans att avancera upp till en fjärdeplats i tabellen och får rejält häng på topplagen. Skulle Lakers däremot förlora kan laget sjunka ner till en niondeplats i värsta fall. Luleå å sin tur kan också tappa någon tabellplacering vid förlust, men har även chans att ta över serieledning vid vinst.

Räkna med två heltaggade lag i afton som kommer kämpa in i det sista om de tre poängen.

Dagens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 15.15.