Marcus Paulsson lånas in
Publicerad: 2020-01-25
Nyhet
På grund av rådande skadesituation har Växjö Lakers valt att låna in välmeriterade forwarden Marcus Paulsson. I första hand fram till landslagsuppehållet.

Den 36-årige välmeriterade forwarden Marcus Paulsson är född i Karlskrona men uppvuxen i Mörrum med Mörrum GoIS som moderklubb. Han har hela 9 säsonger och 382 SHL-matcher på meritlistan där han representerat Malmö Redhawks, Färjestad BK och Karlskrona HK. Dessutom har han spelat 5 allsvenska säsonger, 3 säsonger i schweiziska NLA och 1 säsong i finska Liiga. På CV:t har han 2 SM-guld och 1 guld i NLA. I 2002 NHL-draft draftades han i 5:e rundan som #149 av New York Islanders.

Senast kommer Marcus från spel i moderklubben Mörrum GoIS i HockeyEttan där han stått för 35 poäng (20+15) på 26 matcher. Nu står det klart att han ansluter till ett skadedrabbat Växjö Lakers.

Sportchef Henrik Evertsson berättar om beslutet att låna in den meriterade forwarden;
- Marcus har med sin mångåriga SHL-erfarenhet ett väldigt lågt insteg för att omedelbart kunna hjälpa vilket lag som helst på den här nivån. Det känns väldigt bra att säkra upp Marcus som en resurs för oss. Vi tackar Mörrum för gott samarbete i frågan.

PR & Kommunikation Carolina Toresson