Växjö Lakers signar Peter Andersson
Publicerad: 2017-05-31
Nyhet
Växjö Lakers har gjort klart med den 192 cm långa och 92 kg tunga SHL-backen Peter Andersson som senast kommer från spel i Örebro Hockey.

Den 26-årige vänsterskjutande backen är född och uppvuxen i Skåne med Åstorps IK som moderklubb. Större delen av sina juniorår tillbringade Peter i Frölunda där han även skulle komma att göra sin SHL-debut. I 2009 års NHL-draft draftades han i femte rundan av Vancouver Canucks. Efter två säsongers spel i Allsvenskan lämnade han Sverige för spel i AHL. Under tre säsonger, 2012–2015 spelade Peter i AHL för att sedan återvända till SHL och Örebro Hockey där han tillbringat de två senaste säsongerna. Nu är han klar för två säsonger spel i Växjö Lakers och ansluter redan under morgondagen till truppen.

"En utmaning jag ser fram emot"

- Det ska verkligen bli jätteroligt att spela och utvecklas i Växjö Lakers. Jag gillar verkligen kravbilden som Växjö har så det är en utmaning jag ser fram emot, säger Peter.

I och med värvningen av Peter Andersson har Växjö Lakers i dagsläget sju backar i truppen inför säsongen 2017/18. Såhär säger Henrik Evertsson om senaste tillskottet på backsidan;
- Vi har i vårt sökande efter spännande backar fastnat för Peter Andersson. Peter har bra erfarenhet och ålder. Utan att göra några jämförelser i övrigt ser vi att Peter befinner sig i samma situation i karriären där vi tidigare haft relativt stor framgång med spelare. Såväl vi som Peter anser att han inte hittills har spelat upp till sin potential. Det är vår gemensamma målsättning att så skall ske i framtiden. Som spelare ser vi Peter som en väldigt lugn och trygg tvåvägsback med en väldigt bra allsidighet i spelet.

PR & Kommunikation Carolina Toresson