Norrlandsresa gav tre nya poäng
Publicerad: 2018-02-10
Skellefteå stod för motståndet ikväll när Lakers gästade Norrbotten. En tät och jämn match som Lakers till slut vann efter mål av bland annat Oliver Bohm.

Bud Holloway inledde skottstatistiken i dagens match då han innan första minuten hade gått prövade Viktor Andrén i Lakerskassen. 4:55 visades Andreas Wingerli ut för en tripping, och Lakers fick spela powerplay. Ett par, tre chanser och Andy Miele´s första skott på mål i Lakerströjan var vad som skapades under den utvisningen. Spelet efter det att hemmalaget blivit fulltaliga var ganska tempohögt. Båda lagen skapade några fina lägen men utan resultat. Första målet kom 10:02, under en utvisning på Jonathan Pudas som 09:05 gjorde sig skyldig till en puck-out. Men det är Skellefteå och Wingerli som sätter pucken bakom Andrén efter en passning från Sebastian Ohlsson i ett två mot ett läge, i numerärt underläge dessutom. Efter baklängesmålet så skapades det inte några större farligheter under den knappa minuten som återstod innan Skellefteå blev fulltaliga igen. Detta följdes av ett par anfall från båda lagen, och 12:10 åkte Peter Andersson ut för roughing, och inte fick han med sig någon motspelare heller, Boxplay för VLH alltså. Dryga minuten in på utvisningen så hittade domarna en trippingsutvisning på Oliver Bohm, och 5-3 spel väntade i knappa minuten. Hemmalaget skapade flera bra lägen och fick komma till farliga avslut. Andrén i målet hade fullt upp kan man säga, men han agerade lugnt och gjorde flera riktigt bra räddningar. Första perioden fick gå till hemmalaget, som låg rätt i positionerna och därmed låg steget för i de fasta situationerna. Skotten i perioden slutade 16-5 och det speglar matchbilden ganska väl.

Period två startade, och bara inom 2 minuter fick vi se en tackling i ryggen på Miele, och Shinnimin ilsknade till och ett mindre slagsmål bröt ut. När domarna särat på alla och lugnat ner stämningen lite, så blev resultatet 2 minuter boarding på Emil Djuse, två minuter roughing på Pontus Pettersson och Shinnimin fick 2 minuter för roughing han med, tid 01:19. Petterssons och Shinnimins utvisningar kvittades och det blev spel 4-5 till Växjös fördel. Direkt efter tekning så spelade Miele en crosspass genom hemmalagets box till Calof som genom en liten konstig träff ställde Ortio och det var kvitterat i matchen efter 1:28. Efter målet så lyfte Lakers upp spelet lite, och genast hade Skellefteå mycket svårare att ta sig igenom mittzon. Jämfört med första perioden så var det i andra mycket mera kamp om varje situation, i varje byte och framför varje målvakt. Andra halvan av denna perioden var det Växjö som åkte mest skridskor, och man skapade både fler och farligare chanser. Och det gav resultat! ”Mr Defensiv” Oliver Bohm gjorde sitt andra mål för säsongen då han pricksköt in tvåan bakom Ortio. Tid för målet 13:30. Strax efter målet hamnade Bohm tillsammans med Linus Lindström på utvisningsbänken sedan de haft lite klubbproblem i ena sarghörnet. Holding på båda två och 2 minuter 4-4 spel. Lakers skapade en jättechans till 1-3 då Pudas ramlade, och Liam Reddox och Arvid Lundberg hotade Ortio, och på returen kom Carnbäck i hög fart och hinner inte stanna innan Ortio. Ingen puck i målet men en Nils på utvisningsbänken i två minuter för en goaltender interference. Lakers spelade ett bra boxplay och Carnbäck fick komma in i spel igen. Bara sekunder efter så är hemmalaget nära att kvittera, men Rahimi rensade upp framför Andrén så pass att han blev utvisad 19:34 för roughing. 19:52 small det bakom Andrén då Bud Holloway stod ensam på bortre och hade bara till att raka in pucken. Det hettade till lite i samband med slutsignalen. Men förutom kvitteringsmålet så var denna period två helt klart Lakers, perioden slutade 1-2, skotten 5-19 och utvisningar 6x2 för hemmalagen och 8x2 för VLH.

Tredje perioden startade med fullt manskap trots den stökiga avslutningen på andra. Men så blev det dags för powerplay för Lakers sedan Mark Katic visades ut för en hakning på Shinnimin. Under powerplay skapade inte VLH speciellt mycket farligheter utan Skellefteå blev fulltaligt igen. Spelet i tredje perioden blev stundom väldigt böljande. Båda lagen vaktade bakåt och kom bara upp i anfall när det verkligen var läge. VLH hade lite lättare att komma igenom mittzon än vad hemmalaget hade. Det var också VLH som hade de farligaste chanserna. Strax innan powerbreaket tog SAIK tag lite i spelet, och vann några lösa puckar och skapade en del framåt. Och när det blev dags för spel så åkte Rahimi ut för en hakning 14:05, då han förhindrade ett friläge framför Andrén. Hemmalaget satte upp en massiv press men Lakers klarade av utvisningen och blev fulltaliga. Knappt en och en halv minut senare så gör Daniel Rahimi ledningsmålet med 2:36 kvar. Blytungt för hemmalaget som 18:18 tog ut målvakten och pressade på, men det var Janne Pesonen som fastställde slutresultatet i tom kasse 19:27. Helt rättvist då Lakers var det bästa laget i andra och tredje perioden. Matchen slutade 2-4, skott totalt 31-36 och utvisningarna 12x2 mot 14x2 för gästerna.

Nästa hemmamatch i SHL är tisdagen den 27 februari mot Rögle.

Säkra din plats: vlh.ebiljett.nu