J18: Lakers föll på bortaplan
Publicerad: 2018-11-09
J18
Under torsdagen var det äntligen dags för seriespel igen efter nästan två veckors uppehåll. Lakers föll med 5-2 borta mot Malmö efter att laget tappat en 2-0-ledning.

Efter närmare två veckors matchuppehåll är äntligen J18 Elit Södra, Region Syd igång igen med matcher. Under torsdagen gästade Växjö Skånelaget Malmö där man tyvärr fick se sig besegrade med 5-2 trots att man hade ledningen med 2-0 i mitten av den första perioden.

Lakers kom ut riktigt bra i matchen och tog välförtjänt ledningen med 1-0 efter åtta minuters spel. Tom Fridén noterades för målet assisterad av Martin Fridén. Gästerna fortsatte att trumma på och fem minuter efter ledningsmålet utökade Victor Stjernborg till 2-0. Innan den första perioden var till ända skulle dock Malmö reducera.

Den andra perioden var jämn, men det var Skånelaget som kopplade greppet målmässigt då hemmalaget gjorde periodens båda mål. Först satte Malmö 2-2 och med 1.12 kvar av perioden fullbordade man sin vändning när Markus Hansson satte 3-2 bakom Philip Svedebäck.

Malmö fortsatte att spela bra hockey i den tredje perioden och utökade snabbt sin ledning till 4-2. Bara några minuter efter 4-2-pucken gjorde man även 5-2 och såg till att spela hem tre poäng.

Trots förlusten ligger Växjö fyra i tabellen med 26 inspelade poäng på 13 matcher. Lakers är fem poäng efter trean Malmö och två poäng före femman Linköping.

Skott: 36-35 (6-15, 12-10, 18-10)

På söndag är det dags för ny match när Växjö tar sig an HV71 i ett hett derby. Rivalmötet har nedsläpp 14:00 i Växjö Ishall. HV71 ligger tvåa i tabellen, sex poäng före fyran Växjö och sju poäng efter suveräna serieledarna Frölunda.