Inför Växjö – Färjestad
Publicerad: 2020-09-24
Inför
Under torsdagskvällen är det äntligen dags för SHL-premiär då Färjestad gästar i VIDA Arena.

Fjolårssäsongen är historia och försäsongen är över. I kväll är det äntligen dags för SHL-premiär då det tippade topplaget, Färjestad, gästar i VIDA Arena.

Växjös försäsong har minst sagt varit upp och ned. Det började med en 1-3-förlust mot Rögle innan Lakers radade upp tre segrar mot HV71, Oskarshamn och Rögle. Därefter tog såväl HV71 som Oskarshamn revansch då de båda lagen lyckades uddamålsbesegra Växjö. Vidare avslutade Lakers med tre raka oavgjorda resultat där man sedan vann i den efterföljande förlängningen i samtliga. Malmös tvålades dit två gånger om med 6-5 medan Linköping besegrades med 3-2. Växjö kommer därmed med ett bra självförtroende inför kvällens SHL-premiär mot Färjestad.

Torsdagskvällens motståndare, Färjestad, tippas i toppen av årets grundserie. Laget öppnade försäsongen bra med två raka segrar mot Västerås (3-1) och Leksand (3-2). Därefter blev det tre förluster på de fem sista träningsmatcherna. Det är även anmärkningsvärt att de två vinsterna kom mot allsvenskt motstånd i form av AIK och Mora. I genrepet, som Karlstadslaget spelade den 15 september, ställdes man återigen mot allsvenska AIK där det blev förlust med 3-5. Färjestad hade sedan sin premiärmatch i Luleå i lördags där man fick se sig besegrade med 2-4. Laget har således två raka nederlag i bagaget inför kvällens bortamatch mot Växjö.

Växjö och Färjestad möttes fyra gånger under fjolårssäsongen. De båda lagen vann en varsin hemmamatch samt bortamatch, vilket således resulterade i 2-2 i inbördes möten. Lakers båda segrar tillkom för övrigt först efter förlängning.

Nu blickar vi framemot årets SHL-premiär och går för tre poäng och en bra start på säsongen!

Med anledning av restriktioner kan vi endast välkomna 50 åskådare på läktarplats. Vi hälsar er som vunnit en biljett varmt välkomna till VIDA Arena! Är du inte en av de lyckliga vinnarna kan du se matchen på C More eller följa uppdateringen via Växjö Lakers sociala kanaler.

Visste du att…

… Senast Växjö vann en hemmapremiär efter ordinarie speltid var 2014 då HV71 besegrades med 2-0.

… Färjestad har förlorat sin bortapremiär två säsonger i rad.

… Under fjolårssäsongen blev Richard Gynge poängbäst mot Färjestad med sina fyra poäng (1+3) på tre matcher.

… Växjö har spelat oavgjort i fem av sina sex senaste matcher.

… Färjestad vann det senaste möten lagen emellan med 7-4. Matchen spelades i VIDA Arena den 12 mars.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00.

Timmy Renud