Viktig bortamatch mot AIK
Publicerad: 2012-01-30

De tuffa och viktiga matcherna avlöser varandra för Växjö Lakers. Nu väntar en roadtrip och bortamatch mot AIK.

Efter träningen under måndagen rullade Växjö Lakers buss norrut. Laget sover i Stockholm fram tills på torsdag då man flyger upp till Luleå för match där. Det handlar alltså om en roadtrip med tre övernattningar.

Under tisdagen väntar AIK på Hovet.

Växjö Lakers två senaste matcher har renderat i en poäng. Suddenförlusten mot Frölunda följdes av en 6-2-förlust mot Modo i lördags. 

- Det har hackat lite grand på sistone tycker jag. I den senaste matchen så hackade det lite mer än mot Frölunda, och det är vi givetvis inte nöjda med, säger assisterande tränaren Fredrik Hellgren och kommenterar förlusten mot Modo:

- Modo är ett ruskigt skickligt lag och det visste vi om, men deras "give and go"-spel kunde vi helt enkelt inte hantera i lördags.

Nu väntar en ny nyckelmatch mot AIK. Sjuan AIK är en pinne före nian Växjö Lakers och mellan lag sju och elva i tabellen skiljer bara två poäng. Snacka om tätt.

- AIK är ett skickligt lag, men skickliga på ett annat sätt än Modo. Det är inte samma "give and go" även om de har luriga och kreativa spelare. De spelar ett mer rakt spel än Modo, menar Hellgren. 

- Ända sedan tiden i allsvenskan så har vi haft tuffa och roliga möten, så vi ser fram emot den här matchen. 

Viktiga poäng på spel som vanligt?
- Så är det hela tiden. Förlorar man en match så halkar man ner en bit och vinner man en match så går man upp en bit. Det är tight, men det är roligt och ger en nerv till spelet och matcherna. 

Två tjecker är också nya i truppen. I lördags blev Tomas Netik klar och under måndagen signade Karel Pilar. Båda ansluter till Växjö Lakers trupp i Stockholm under måndagen. 

- Vi vet att vi kommer få in bra spets och kvalitet i truppen, men sedan vet man aldrig hur ett lag reagerar innan de kommit in, men vi har aldrig haft problem att ta in nya spelare med tanke på att vi har ett bra gäng, säger Fredrik Hellgren.

- Man märker på något sätt att det skruvas upp lite grand i truppen nu, konkurrensen om platserna ökar ytterligare. Men det är bara positivt. 

Matchen mot AIK startar 19.00 på tisdag och sänds i Canal+ Sport 1.

Du kan också se matchen på webben via Csports:

-> Se bortamatcherna på webben

Redaktör Jonas Gustavsson