Växjö Lakers bärgade nionde raka segern
Publicerad: 2017-01-20
Ikväll var det dags för första mötet av två i back-to-back upplägget mot Karlskrona HK där man inledde med spel på bortaplan.

Första perioden i ABB Arena mot Karlskrona började med att vi fick se både Netterberg och Martinsson åter på isen. Nu är det bara Laakso kvar på skadelistan. 05:48 drabbas Karlskrona av en utvisning och VLH skapar många chanser. Man spelar riktigt bra men inte ville trissan in, powerplayslutade 0-0. 08:36 åker Martinsson på en hakning och KHK får spela powerplay. Inget av lagen har utdelning under utvisningarna. Men med 16:37 på klockan så kommer Jimmy Andersson helt fri från halva planen och trycker upp pucken i Joacim Erikssons vänstra kryss. 1-0 till KHK är ett faktum, trots att VLH ägt pucken i princip hela första perioden. Växjö forcerar lite efter baklängesmålet och det är Jonas Jönsson, målvakt i KHK, som ensam har räddat hemmalaget. Första perioden slutar 1-0 i mål, skotten 6-14 och 1-1 i antal utvisningar.

I andra perioden startar VLH piggt och har bra tryck framåt, men samtidigt visar KHK att deras kontringar är helt livsfarliga. Växjö måste se upp med dessa. Helt ur ingenting visar det sig att det lönar sig att sätta pucken mot mål, det visar sig också att gammal är äldst när Cory Murphy lassar iväg en hög puck som överraskar Jönsson i hemmalagets mål, och vi har 1-1 på tavlan 06:23 in i perioden! Långa sekvenser med typisk andra-period-spel följer och inte förrän lite drygt 12 minuter in i perioden så kommer Erik Josefsson tillsammans med Netterberg och Murphy kommer loss i en 3-1 situation där Netterberg skjuter ett skott och Josefsson får returen rakt på sig och stöter in pucken i öppen kasse. Strax efteråt så rakar Kiiskinen in en ytterligare en retur från Jönsson i KHK målet efter ett skott av Nick Bailen. Tiderna för målen är 12:33 och 13:25. Efter 1-3 målet tar Hånberg timeout, och kommer ut med lite mer fysiskt spel, och försöker vinna lite puck, men Lakers står upp bra och KHK har svårt att etablera spel i anfallszon, och VLH är lite för stora. Philip Holm åker ut 2 minuter för interference och perioden avslutas med ett powerplay för hemmalaget. Perioden slutar 0-3, 5-12 i skott och 0-1 i antal utvisningar.

Tredje perioden startar i boxplay för Växjö Lakers del. Men KHK har svårt att etablera spel, och tiden för Holms utvisning tickar ut och det är fullt manskap på banan igen. Joacim Eriksson får göra några svettiga räddningar strax efteråt, då VLH har svårt med att få ut pucken ut försvarszonen. Men ett par byten senare hamnar vi rätt och kommer upp i anfallszon stundtals. Karlskrona taktade upp lite i mitten på perioden, och helt otänkbart är det inte att de får in någon puck. Joacim har fullt upp med att hålla pucken utanför målramen. Hemmalagets forcering lämnar ju en del luckor bakåt. Med 7:15 kvar av period tre så hittar Philip Holm en retur från Jönsson mitt i slottet, och stänker dit 1-4 pucken. Detta var spiken i matchen och KHK orkar inte ta sig ikapp utan period tre slutar 0-1, skotten 5-8 och 0-0 i antal utvisningar. Matchen slutar 1-4, skotten 16-34 och 1-2 i antal utvisningar.

SHL´s formstarkaste lag just nu tar sin 9:e raka seger i ABB Arena. I morgon gästar KHK oss och då kan det bli seger nr 10 i rad, men det är 60 minuter hockey innan dess, och i hockey kan allt hända

Kvällens domare Mikael Nord, Mikael Sjöqvist Linjemän Ludvig Lundgren, Anders Nyqvist

Imorgon väntar returmötet hemma i VIDA Arena där det väntas bli en riktig hockeyfest - Välkomna då!