Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Calof avgjorde derbyt mot HV71

1 februari 2018 21:20
Referat

Säsongens sista Smålandsderby gick i kväll av stapeln i Kinnarps Arena när Växjö Lakers åkte till Jönköping för möte med HV71. En match med många ansikten, och ett dramatisk avslut där Andrew Calof prickskjuter in 2-3 med blott 22 sekunder kvar av matchen.


Derbyt inleds på ett härligt vis med full fart, målchanser och fysiskt spel. Både Fredrik Petterson-Wentzel och Viktor Fasth i målen fåt slita hårt första 10 minutrarna för att hålla pucken från nätet bakom sig, men bägge gör det bra. Men efter 10:41 kommer matchens första mål, och det är hemmalaget HV 71 som gör det. Ett flygande HV-anfall där Marc Zanetti får pucken på blålinjen, Zanetti kastar in pucken mot Fasth, och i högen framför Fasth står Bill Sweatt och styr in 1-0. David Ullström noteras också för en assist på ledningsmålet. Vid tiden 13:20 åker Växjös Brendan Shinnimin ut 2 minuter för slashing och powerplay för hemmalaget. HV sätter upp ett riktigt bra powerplay och Växjö får slita rejält i sitt boxplay, men man håller undan denna gången och Shinnimin tillbaka på isen efter 2 långa minuter i boxplay. Med 1:06 kvar av perioden drar Erik Brännström på sig 2 minuter för tripping och Växjö får powerplay. Men Växjö hinner inte trycka in någon kvitteringen innan hesaFredrik skriker för 1:a perioden, som HV 71 vinner med 1-0. Även skotten vinner hemmalaget klart, 16-6.

Växjö börjar 2:a perioden i powerplay, men man hinner inte få till något uppställt spel, och Brännström tillbaka på isen igen. Men efter 1:57 kommer kvitteringen till 1-1! Växjö snurrar djupt i hemmalagets zon där Elias Petersson skickar pucken bakom målet till Janne Pesonen, Pesonen skickar in den i slottet direkt till Brendan Shinnimin, Shiniminn avslutar direkt som Petterson-Wentzel klarar, men på returen forcerar ändå Shinnimin in pucken i nät. Och efter 6:23 så tar Växjö ledningen i matchen till 1-2! Tuomas Kiiskinen vinner pucken högt i offensiv zon, Erik Josefsson får pucken ute till höger och drar iväg ett skott, skottet fastnar i trafiken framför mål, men pucken går ut till Josefsson igen som placerar in pucken till vänster om Petterson-Wentzel. Vid Växjös ledningsmål väljer HV 71 tränare Johan Lindbom att ta time-out. Efter 11:32 får vi en dubbelutvisning på Erik Brännström och Liam Reddox, bägge för delaying the game och spel 4 mot 4 i 2 minuter. I det spelet händer inget speciellt och bägge lagen fulltagliga igen. Växjö är klart bättre i spelet i 2:a perioden och man sköljer över hemmalaget. Men man får inte in någon mer puck i perioden, som Växjö vinner med 0-2 och som ger ledning för Växjö Lakers inför den 3:e perioden med 1-2. Skotten är det klar Växjödominans där dom skrivs till 3-14.

HV kommer ut i 3:e riktigt bra, och hittar tillbaka till sitt fina spel som man hade i 1:a perioden. Efter 5:15 åker Växjös Noah Welch ut 2 minuter för en fasthållning. Kevin Stenlund får ett öppet mål i hemmalagets powerplay, men på något märkligt vis lyckas han inte få in pucken, och Welch är tillbaka på isen. Efter Växjö klarat ut sitt boxplay så lyfter gästerna upp spelet betydligt bättre. HV försöker hitta ett sätt att trycka ner Växjö, men gästerna spelar väldigt bra i egen zon. Klockan tickar på snabbt för hemmalaget utan att dom kommer till några lägen. Men med blott 2:16 kvar kommer ändå en kvittering till 2-2. Lawrence Pilut slänger en puck från blålinjen som styr på Victor Ejdsell framför Viktor Fasth. Även David Gustavsson får assist på målet. Men det var inte periodens sista mål, utan med 22 sekunder kvar av perioden så presenterar sig Växjö Lakers skyttekung Andrew Calof och gör 2-3! Oliver Bohm passar till Robert Rosén i egen zon ute till vänster, Rosén byter spelsida åt höger där Andrew Calof blir sopren från mittzon och framåt, Calof placerar snyggt in pucken i gubbhörnet och dom tillresta Lakejerna får jubla högst och sist i derbyt! Skotten i sista perioden slutar 11-5 till HV 71.

Nu fortsätter Växjö sin bortaturné med att besöka Gävle och Brynäs IF på lördag. Nedsläpp sker klockan 15:15.