J20: Helgsummering
Publicerad: 2017-10-29
Lakers J20-lag spelade två hemmamatcher i helgen där det blev fullpott efter två trepoängare. Den ena kom mot serieledarna Linköping medan den andra kom under söndagen mot Södertälje.

Växjö hade två tuffa matcher mot serieledarna Linköping och femman Södertälje på schemat i helgen. Båda matcherna spelades på hemmaplan där Lakers imponerade och kammande hem fullpott, sex poäng.

Lakers fick en fin start på den första perioden under lördagen när serieledarna Linköping var på besök. Hemmalaget satte nämligen 1-0 redan efter 2.20 när Filip Cederqvist öppnade målskyttet. Gästerna skulle dock kvittera i powerplay med 6.22 kvar av perioden.

I den andra perioden gjorde hemmalaget ett rejält ryck och gick från 1-1 till 4-1 på knappt 13 minuter. Axel Sundberg satte 2-1 efter endast 36 sekunder, Lukas Ljungblom 3-1 drygt tre minuter senare och Dominik Bokk satte 4-1 i powerplay med 6.24 kvar av mellanakten. Linköping reducerade dock exakt en minut efter Växjös 4-1-mål.

Linköping försökte krypa närmare målmässigt i den tredje perioden, men Lakers gjorde det bra och höll undan. Filip Cederqvist blev dessutom tvåmålsskytt för Växjö när han satte spiken i kistan, 5-2, i tom kasse med 44 sekunder kvar av matchen.

Skott: 34-32 (9-12, 13-9, 12-11)

Växjö fick en kanonstart, precis som mot Linköping under lördagen, mot Södertälje under söndagen då David Madsen gav hemmalaget ledningen efter drygt sju minuter spelade. Gästerna skulle dock vända på steken under slutminuterna av perioden. Först kvitterade Sebastian Frantz till 1-1 i powerplay innan Jesper Wikström gav Södertälje ledningen med 1.30 kvar av perioden.

Lakers kom ut riktigt piggt i den andra perioden och vände snabbt tillbaka underläget till ledning. Dominik Bokk kvitterade efter 2.21 och David Madsen skickade in 3-2 drygt fyra minuter senare. 3-2-målet var Madsens andra i matchen.

Södertälje gick för en kvitteringspuck i den tredje perioden men hemmalaget lyckades hålla emot och kontrollera matchen trots att gästerna fick spela powerplay två gånger om. Pontus Eltonius motade de sju skott han fick på sig under slutakten och Lakers kunde därmed ta ytterligare tre härliga poäng under helgen.

• 1-0 (07:20) David Madsen assist Alexander Sunnefors, Gabriel Seger
  • 1-1 (16:01) Sebastian Frantz assist Casper Evertsson, Hugo Gustafsson – 5/4
  • 1-2 (18:30) Jesper Wikström assist Sebastian Frantz, Casper Evertsson
  • 2-2 (22:21) Dominik Bokk assist August Nilsson
  • 3-2 (26:25) David Madsen assist Alexander Andersson, Oscar Almberg

Skott: 26-27 (9-12, 13-8, 4-7)

Växjö tog fullpott i helgen, sex poäng av sex möjliga, och ligger numera fyra i tabellen med sina 27 poäng på 16 matcher. Lakers är bara en poäng bakom HV71, som har spelat en match mindre, och är tre poäng före sexan Malmö, som ligger på platsen precis under strecket.

Lakers spelar sin nästa match onsdagen den 1 november borta mot nyss nämnda Malmö. Matchen är en så kallad ”sexpoängsmatch” och är viktig kring streckstriden.