Ölvecky räddade poäng
Publicerad: 2012-01-31

Det såg mörkt ut i slutet mot AIK - men i matchens sista minut kvitterade Växjö Lakers och räddade en pinne.

Stor Växjö Lakers-hjälte blev Peter Ölvecky som styrde in 2-2-pucken efter ett rungande backskott av Ilkka Heikkinen. Då återstod det bara 27 sekunder av matchen.

Det målet räddade en pinne i matchen som till slut innebar en strafförlust. 

- Jag tycker att vi var värda den där poängen, sa Janne Karlsson till Canal+.

Växjö Lakers öppnade matchen riktigt bra, men AIK tog över den första perioden ju längre den led. Perioden blev mållös.

- Vi var med i matchen, men vi vi behövde bli lite rejälare och lite mer distinkta i varje situation, sa Janne efter första akten. 

Peter Ölvecky öppnade sedan målskyttet mitt i matchen. Precis efter att ha kommit in från utvisningsbåset så kom han med i ett anfall och efter en rörig situation framför AIK:s keeper Viktor Fasth så kunde slovaken vispa in sitt första Växjö Lakers-mål.

Men AIK fick utdelning på sitt övertag i mittperioden: Robert Rosén skickade in 1-1 och mindre än tre minuter senare gjorde Patric Blomdahl 2-1.

- Den andra perioden var inte bra. Vi pratade om det i pausen och jag påtalade att alla matcher kommer att se ut så här och att vi måste älska att vara där ute på isen och våga vinna, och det fick effekt, sa Janne Karlsson. 

Så blev det: Växjö Lakers gjorde en mycket stark sistaperiod.

När Liam Reddox åkte ut för en tripping med 1.11 kvar kändes det kört. Men med halvminuten kvar blev Dick Tärnström utvisad för AIK, och på den efterföljande offensiva tekningen bombade Heikkinen iväg ett backskott som Ölvecky styrde in med byxan. 

Peter Ölvecky blev därmed tvåmålsskytt.

Under övertiden hade Jonas Holös ett skott i ramverket, men matchen avgjordes på straffar där AIK var starkast. 

- Vi har varit bra en längre tid där vi haft många spelare borta, nu har vi fått tillbaka en del och då har det gått tyngre. Jag tycker ändå att vi förtjänar den här poängen, sa Janne Karlsson till Canal+.

Nyförvärven Karel Pilar och Tomas Netik spelade hela matchen.

- Det är inte lätt och de gör det helt okej. De har lirat på en hög nivå, de breddar laget och jag tror de kommer hjälpa oss mycket framöver. 

Växjö Lakers är i och med resultatet kvar som nia i tabellen. Nästa match spelas borta mot Luleå på torsdag.

Redaktör Jonas Gustavsson