J20: Förlust efter straffar i kvartsfinal 1
Publicerad: 2018-03-21
Växjö ledde med 3-1 efter en spelad period i kvartsfinal 1 borta mot Karlskrona. Trots det lyckades hemmalaget vända och vinna matchen med 4-3 efter straffar.

Den första kvartsfinalen mellan Karlskrona – Växjö var både jämn och underhållande. Lakers ledde med 3-1 efter en spelad period, men Karlskrona vände på steken och kunde till slut vinna med 4-3 efter straffar.

Båda lagen kom ut starkt i den första perioden där Karlskrona tog ledningen efter nio minuters spel. Växjö kom dock tillbaka omgående när Filip Cederqvist kvitterade 40 sekunder senare. Knappt fyra minuter senare tog gästerna även ledningen när Christoffer Anren lyckades överlista Arvid Holm i hemmamålet. Växjö fick chansen i numerärt överläge under slutminuterna av perioden och Filip Karlsson-Tägtström utökade Lakers ledning till 3-1.

I den andra perioden tryckte Karlskrona på för en reduceringspuck, men gästerna lyckades freda målet till en början. När det återstod 3.50 kvar av mellanakten kom dock 2-3 när André Nordstrand hittade nätmaskerna i powerplay.

Karlskrona kom ut bra i den tredje perioden och fick in 3-3 redan efter 2.02. Därefter böljade spelet en aning och klara målchanser saknades. Karlskronas kvitteringspuck blev periodens enda och matchen gick till förlängning.

Den efterföljande förlängningen, som spelades i tio minuter, slutade mållöst och matchen fick istället avgöras på straffar. Det stod 1-1 efter tre straffomgångar och i den fjärde missade Växjö sin straff samtidigt som Karlskrona gjorde mål och vann således matchen med 4-3.

• 4-3 (70:00) Gustav Järderberg – avgörande straff

Skott: 44-30 (15-12, 12-7, 9-6, 7-5, 1-0)

I och med förlusten i kvartsfinal 1 måste nu Växjö vinna två raka matcher för att avancera till semifinal. Kvartsfinal 2 spelas på fredag på hemmaplan och en eventuellt tredje- och direkt avgörande kvartsfinal spelas dagen efter, vill säg lördagen den 24 mars, även den i Växjö.