J20: Växjö till semifinal efter galen vändning
Publicerad: 2018-03-24
J20
Växjö vände 0-4 till vinst med 5-4 efter förlängning i den direkt avgörande kvartsfinalen mot Karlskrona och är därmed klara för semifinal!

Växjö svarade för en makalös vändning i den tredje- och direkt avgörande kvartsfinalen mot Karlskrona. Lakers låg under med 1-4 under slutminuterna, men Ludwig Wistén smällde in ett hattrick på två minuter (!) och ordnade fram en förlängning som Axel Sundberg avgjorde efter endast 15 sekunders spel.

Karlskrona fick en kanonstart på kvartsfinal 3 och ledde med 2-0 efter de första 20 minuterna. I den andra perioden utökade gästerna sin ledning till 4-0 innan Dominik Bokk reducerade med 4.35 kvar av mellanakten.

Växjö åkte på två numerära underlägen i början av den tredje perioden, men därefter trummade laget igång riktigt bra. Lakers tryckte på rejält och vann skotten med hela 17-5 i perioden. Med mindre än sju minuter kvar av den ordinarie speltiden, vid ställningen 1-4, åkte Karlskrona på en utvisning och den skulle visa sig bli startskottet på en minst sagt mäktig vändning. Ludwig Wistén satte 2-4 i det efterföljande numerära överläget och bara 57 sekunder senare reducerade Wistén på nytt. Som om inte det vore nog kvitterade Lakers också matchen drygt en minut senare. Vem som gjorde målet? Ludwig Wistén såklart! Forwarden svarade alltså för ett äkta hattrick på två minuter och 5 sekunder under slutet av matchen. Wistén och Växjös fantastiska prestation tog matchen till förlängning.

Den efterföljande förlängningen blev inte gammal. Hemmalaget behövde endast 15 sekunder på sig för att avgöra tillställningen och avancera till semifinal. Axel Sundberg blev segerskytten när han avgjorde i powerplay.

Växjö vände alltså 0-4 till seger med 5-4 efter förlängning efter en makalös forcering under slutminuterna där Ludwig Wistén svarade för ett hattrick på 125 sekunder. Nu väntar Örebro i semifinal nästa helg.