Dags för smålandsderby!
Publicerad: 2011-11-02

Så är det då äntligen dags för ett smålandsderby i VIDA Arena. Under torsdagen kommer formstarka HV 71 på besök.

Jönköpingslaget är i hysteriskt bra form. Serieledarna har sju raka segrar och de två senaste imponerar stort: 5-1 borta mot Färjestad samt 4-1 hemma mot Linköping.

– HV71 har överraskat på mig. Inte att de är med högt upp i tabellen, men på det sätt som de har gjort det. De har ett skridskoskickligt och tungt lag att möta, de ger inte motståndarna luft när de är som bäst, säger Janne Karlsson.

Växjö Lakers vann dock första derbyt för säsongen i Kinnarps Arena. Då blev det 3-2 efter straffar, sedan Mike Iggulden haft en fantastisk uppvisning med att sätta tre av tre straffar (en av dem under ordinarie tid).

Det var dock HV71 som var spelförande i matchen.

– Det var HV71 som har kommandot i den matchen. Det var inte medvetet att vi ville backa hem, men de tryckte ner oss. Vi försvarade oss bra, spelade klart situationerna och vi är glada att vi nöp två poäng, säger Janne Karlsson.

Växjö Lakers har för första gången två raka förluster på kontot, efter att första ta förlorat med 2-1 efter övertid mot Linköping i lördags och sedan ha fallit med 5-2 mot Brynäs i tisdags.

Mot Brynäs släpptes hela fem mål in i box play.

– Vi måste spela aggressivare mot deras power play. Det visste vi om men i vissa matcher går det bara inte. Vi vann ändå matchen i spel fem mot fem, så vi får ta med oss det som positivt, menar Janne Karlsson.

– Vi gräver inte ner oss för detta utan nu blickar vi bara framåt.

Hemmaformen är dock på uppåtgående, vilket inte minst segern mot Luleå senast visade (även om det var en tuff batalj där Luleå var det spelmässigt vassare laget).

– Vi försöker lära oss hela tiden. Ser vi mot Luleå senast så var vi lite skärrade, men vi hanterar det ändå bra. Vi tar lite felbeslut men jag ser att det är i ivern att göra något bra. Vi är inte lika kyliga hemma som borta, men vi slipar på det, säger Janne Karlsson.

Växjö Lakers är sjua i tabellen, nio poäng bakom serieettan HV 71.

Matchen i VIDA Arena drar igång 19.00 men arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!

Redaktör Jonas Gustavsson