Inför Rögle – Växjö
Publicerad: 2020-08-21
För åtta dagar sedan övermannade Rögle Växjö med 3-1 i VIDA Arena. I kväll är Lakers på revanschjakt då de båda lagen på nytt drabbas samman, denna gång i Catena Arena.

Åtta dagar har gått sedan Växjö påbörjade årets försäsong med hemmamatch mot Rögle. Skånelaget vann den fajten med 3-1 efter att Robert Rosén gjort Lakers enda mål i matchen. Under fredagskvällen jagar Växjö revansch då de båda lagen återigen drabbas samman, denna gång i Halmstad Arena.

Växjö har hunnit med att spela ytterligare två hemmamatcher sedan det senaste mötet mot Rögle. Lakers vann derbyt mot HV71 med hela 5-1 för att några dagar senare besegra Oskarshamn med 3-1. Richard Gynge, Jack Drury och Robert Rosén prickade in Växjös mål mot Oskarshamn. Det är även värt att notera att Gynge spelade fram till två mål och att Emil Pettersson assisterade till samtliga tre Lakers-mål i matchen.

Kvällens motståndare, Rögle, har endast spelat en match sedan det senaste mötet mot Växjö. I den matchen mötte man det allsvenska-laget Kristianstad, där man ryckte till sig en 4-1-ledning efter den första perioden. Trots det föll Ängelholmslaget då Kristianstad lyckades vända på steken och vinna med 6-5.

Under fjolårets grundserie lyckades Rögle besegra Växjö i tre av fyra matcher. Lakers förlorade båda sina hemmamatcher (1-3 och 0-4). På bortaplan grejade Lakers en vinst på två försök. Innan dess hade Växjö vunnit hela 16 av 20 matcher mot Skånelaget (träningsmatcher inräknat). Under denna period hade Lakers bland annat en segersvit på tolv (!) raka matcher.

I afton jagar Växjö revansch från förlusten senast och förhoppningsvis startar en ny segersvit mot SHL-konkurrenten.

Kvällens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 18:00. Matchen sänds på C More.