Inför Rögle – Växjö
Publicerad: 2018-11-01
Inför
I afton rullar SHL:s grundserie vidare med borta match mot jumbon Rögle.

SHL:s grundserie är inne på sin sista vecka innan landslagsuppehållet som stundar. I afton tar Växjö sig an jumbon Rögle i Lindab Arena innan man under lördagen tar emot Mora i VIDA Arena.

Växjö har spelat upp sig på slutet och kommer med tre vinster på de fyra senaste matcherna i bagaget inför bortamatchen ikväll. Så sent som i tisdags uddamålsbesegrade Lakers Färjestad på hemmaplan med 3-2. Liam Reddox, Julius Junttila och Brendan Shinnimin gjorde hemmalagets mål i matchen.

Kvällens motståndare, Rögle, inledde säsongen tungt, men har, precis som Växjö, kommit igång på slutet. Skånelaget kommer från två raka segrar och tre vinster på de fyra senaste. Detta har gjort att jumbon har kontakt med lagen ovanför i tabellen. Faktum är att Rögle står noterade för 14 poäng och har endast en poäng upp till säker mark, tre poäng upp till en åttondelsfinalsplats och fem poäng upp till Växjö.

Under fjolårssäsongen besegrade Växjö Rögle i tre av fyra matcher. I de båda matcherna i VIDA Arena nollade Lakers Ängelholmsklubben och vann med 5-0 samt 3-0. I Lindab Arena vann Rögle den ena matchen med 6-2 och Växjö den andra med uddamålet 4-3.

Under de senaste åren har Växjö haft det väldigt lätt mot Rögle. Lakers har nämligen vunnit 12 av de 13 senaste mötena lagen emellan. Under denna period har man vunnit elva matcher under ordinarie speltid och har gjort hela 52 mål framåt.

Inför kvällens match ligger Växjö på en sjundeplats i tabellen efter att ha spelat in 19 poäng på 13 matcher. Lakers är endast en poäng bakom sexan Färjestad, som innehar den sjätte- och sista kvartsfinalsplatsen. Växjö kan således, vid vinst, avancera upp på en kvartsfinalsplats i afton.

Kvällens match spelas i Lindab Arena, Ängelholm, med nedsläpp 19.00.

Timmy Renud