• Huvudsponsorer

Blytung förlust mot Luleå

2 februari 2012 21:07

Växjö Lakers såg ut att gå mot poäng mot Luleå men förlorade till slut med 1-0 efter att norrbottningarna gjort matchens enda mål med två minuter kvar.


Det kändes som att holmgången i Coop Arena var på väg mot övertid, men efter 57.54 slog Elias Fälth till och backskottade in matchens enda mål bakom Oscar Alsenfelt.

Därmed blev Växjö Lakers utan poäng.

Luleå öppnade matchen klart starkast och var spelförande i första perioden där man under långa stunder tryckte tillbaka Växjö Lakers.

– Jag tycker att första tre minuterna var bra, men sedan verkade det som att vi blev bekväma när Luleå började sätta press på oss, sa Janne Karlsson till Canal+.

Även den andra perioden blev mållös, och även om Växjö Lakers spelade upp sig så var Luleå återigen det spelförande laget.

– Vi valde att flytta upp lite och checka dem lite högre, men vi får ändå tacka Oscar (Alsenfelt) för att det är mållöst, sa Tomi Kallio efter två perioder.

I den sista perioden fortsatte kampen på isen. Luleå hade periodens klaraste chans när Toni Koivisto och Sebastian Enterfelt kom två mot noll mot Alsenfelt, men keepern motade och såg länge ut att bli poängräddare.

Men med två minuter kvar så avgjorde alltså Luleå matchen och plockade hem samtliga tre poäng.

Närmast väntar ny bortamatch för Växjö Lakers som på lördag gästar Kinnarps Arena för säsongens femte smålandsderby mot HV 71.