J18: Viktig seger mot Färjestad
Publicerad: 2020-03-01
J18
Under lördagen tog Växjö tre blytunga poäng när man hemmaslog Färjestad med 4-0.

Under lördagen vankades det en viktig hemmamatch mot Färjestad i kampen om åttondeplatsen. Växjö var det bättre laget och tog en blytung vinst efter att man vunnit med klara 4-0.

Det märktes tidigt att matchen betydde mycket för de båda lagen då det var mycket kamp och utvisningar under den första perioden. När klockan tickat upp på 8.51 fick Växjö straff där Linus Vingren lyckades överlista Maximilian Raske i bortamålet. Målet blev periodens enda trots flertal bra målchanser åt båda håll.

I den andra perioden fortsatte de båda lagen dra på sig utvisningar, men trots det fick vi inte se något mål i numerärt överläge. Istället gjorde Växjö såväl 2-0 som 3-0 i spel fem-mot-fem. Ivar Kjellsson satte 2-0 innan Victor Stjernborg smällde in 3-0. De båda målen kom inom loppet av 4.12 i mitten av mellanakten.

Alexander Dahlberg utökade Växjös ledning till 4-0 i början av den tredje perioden och det målet visade sig bli matchens sista. Färjestad avlossade mycket skott på mål i perioden, men Philip Svedebäck var briljant mellan stolparna och motade samtliga. Totalt räddade Växjö-målvakten 35 av 35 skott under den viktiga bataljen.

I och med vinsten ligger Växjö numera på en åttondeplats, tre poäng före just Färjestad. Det återstår endast tre omgångar av J18 Allsvenskan Södra innan slutspel och kval drar igång.

• 1-0 (08:51) Linus Vingren – straff
  • 2-0 (27:20) Ivar Kjellsson assist Alexander Dahlberg, Victor Stjernborg
  • 3-0 (31:42) Victor Stjernborg assist Simon Aho, Arvid Kruukka
  • 4-0 (45:30) Alexander Dahlberg assist Simon Aho

Skott: 37-35 (13-9, 8-13, 16-13)

Redan under söndagen spelar Växjö sin nästa match då topplaget Karlskoga kommer på besök. Matchen spelas klockan 13.00 i VIDA Arena. Ni är hjärtligt välkomna att se Lakers i jakten på tre nya viktiga poäng.