Ny seger och matchledning med 3-0
Publicerad: 2024-03-25
En ny holmgång stod för dörren när matchserien vände upp till Norrbotten på måndagkvällen. Men den riktiga holmgången uteblev, mycket pga ett välspelande Lakers som vinner även match 3 med 2-3. Därav har man ett fint utgångsläge när man leder matchserien med 3-0.

Efter att man behållit hemmafördelen efter de två segrarna på hemmaplan, så var det dags på måndagen att ta serien upp till Norrbotten och Luleå. En svår nöt att knäcka givetvis. Men det till trots och lite småförsiktigt precis i inledningen så steppar Lakers upp rejält och den där Luleå pushen som man väntade på kom av sig lite grann. Tyrväinen försökte med några mörsare, bl.a en rejäl överkörning av Hugo Gustafsson som dock hoppar upp direkt och kör vidare.

Lakers skapar många bra möjligheter under den första perioden. Bl.a ett klockrent skott i stolpen av Marcus Sylvegård. Men det blev bara en 0-1 ledning för gästerna. Detta kom som ett led av en lång period med bra hockey från Lakers. Emil Sylvegård slår in en retur framför mål, där framstörtande Keegan Lowe kan göra sitt första slutspelsmål efter 14.24.

I den andra perioden blev det lite tvärtom. Luleå tog över dirigentpinnen, men Lakers fick till slut retroaktiv utdelning från den första perioden, kändes det som. Men först var det Oskari Laksonen som petade in 1-1 efter 11.46. Men 34 sekunder senare kunde Lakers återta ledningen genom Gabriel Carlsson som får ett friläge efter pass från Stjernborg. Han fintar bort Laksonen och det är 1-2 efter 12.20. Och med mindre än 2 minuter kvar, kontrar gästerna igen och Ludvig Nilsson får näta efter en fin Macka från Sylvegård den yngre.

Luleå vinner dock skotten med 8-5 i den andra perioden.

Slutet av matchen blir ju givetvis så där intensiv och jobbigt för hjärtat. Trots att större delen av perioden är en uppvisning i hur man stänger en match av gästande Lakers. Och faktum är att hemmalaget har svårt i slutperioden att ens få skott på mål. Lakers leder skotten ganska tydligt större delen av perioden. Men som många gånger tidigare så blir det lite fumligt och och svårt i slutet och Luleå lyckas få in en reducering med bara 42 sekunder kvar av holmgången. 42 sekunder är en evighet i ishockey och med rätt push har du gott om tid att få in trissan.

Men Luleå har svårt att kontrollera sig, och bara sekunder efter reduceringen slår Jack Connolly klubban ur händerna på Martin Lundberg och åker ut 2 minuter med bara 34 sekunder kvar. Men Luleå ger inte upp, utan man vinner tekningen, och tar Lassinantti igen för en ny push i spel 5 mot 5. Men man kommer aldrig ner till Larmi utan Lakers håller undan och vinner match 3 med 2-3 och därmed en ledning i matchserien med 3-0. Match nr 4 spelas i Coop Norrbotten Arena på onsdag med nedsläpp kl 19.00.