- Det känns bra i magen att kunna säga att något kommer från Kvillsfors jämfört med franska solkusten, säger Per ”Pelle” Berglund, driftchef i Arena Service i Växjö AB som står för all mat och dryck i Vida Arena.
År 2011 invigdes Vida Arena och sedan dess har det funnits en restaurang med fullständiga rättigheter. Per ”Pelle” Berglund har lång erfarenhet inom restaurangbranschen, både som finkock, köksmästare och som lärare inom restaurangbranschen. Han och entreprenören Anders Öman var med och byggde upp restaurangen och för duon har det lokala alltid varit centralt.
- Både jag och Anders hade ett liknande tankesätt, vi skulle vara glocala. Och med glocala menade vi att vi skulle ha en global inspiration men att vi skulle nyttja de lokala förutsättningarna som finns. Vi skulle handla lokalt i den mån det går, berättar Pelle Berglund.
I dag serveras det en lunchbuffé bestående av fisk, kött och vegetariskt och under matcherna serveras ytterligare några menyer, allt från Wallenbergare till 9-rätters smakmeny i premiumdelen The View.
- Oavsett var du vill avnjuta en matbit i arenan så ska det vara lagat på lokala råvaror. Vi köper exempelvis en del kött från Smålandsskafferi och Åkes hemchark i Tingsryd. Den kyckling vi serverar kommer från Öland eller Småland och den fisk vi serverar är oftast färsk, i stället för frusen och vår fisk är alltid MSC-märkt.
Varför är det lokala viktigt för er?
- Våra inköp är relativt stora och det kan ibland vara svårt att handla
lokalt. Vi får även sätta oss in och titta på vad som är tillgängligt. Men för
oss är det självklart att vi ska vara med och stötta det lokala jordbruket. Det
är även lättare för oss att vara med och sätta krav på våra leverantörer, hur
de framställer råvarorna och under vilka förutsättningar de tas fram, säger
Pelle.