Två mål av Kossila och en nollning av Larmi
Publicerad: 2023-12-02
Växjö Lakers kom till Luleå efter att Leksand i torsdags brutit segersviten. Men på lördagskvällen tog man sig tillbaka på vinnarspåret när man gör en riktigt bra bortamatch mot Luleå och vinner med 0-2. Man nollar norrbottningarna och Kossila blir tvåmålsskytt.

Norrbotten Coop Arena var skådeplatsen denna lördagsafton när Växjö Lakers i snöyran tagit sig till Luleå. Och man gör en riktigt bra inledning av matchen, där Luleå har svårt att hitta nånting över huvudtaget. Lakers vinner skotten med, notera, 0-6. Förutom den siffran är det inte mycket man kan rapportera från den första perioden mer att Lakers får ett numerärt överläge den sista minuten av perioden.

Och den tiden man får i PP i den andra perioden utnyttjar man inte alls. Den andra perioden är väldigt lik den första. Två lag som stångas och är väldigt starka defensivt, vilket inte ger så mycket möjligheter till målchanser.

I den sista minuten får Marcus Sylvegård ett friläge, där han blir upphakad. Domaren väljer dock inte straff utan utvisning på Jonas Berglund. I det efterföljande numerära övertaget gör Lakers 0-1 i matchen. Men det är inte på ett etablerat uppställt klassiskt PP, utan mer en kontring där Kalle Kossila lurar hela Luleåförsvaret inklusive Matteus Ward i Luleå kassen och vi har 0-1 på tavlan med bara 30 sekunder kvar av perioden.

Så långt ett väldigt gediget Växjö Lakers som dessutom får hål på Ward islutet. Man vinner skotten även i den andra perioden med 5-10.

I den tredje stänger Lakers ganska stabilt ner den här matchen i 16.30 ungefär. Därefter tar Luleå ut Matteus Ward från målet och hemmalaget sätter allt på ett kort för en kvittering. Och här får Luleå för första gången i hela matchen ett längre etablerat anfall i Lakers zon. Och det uppstår ett antal svettiga lägen där Larmi agerar cool lugnt.

Lakers har under perioden haft ett gyllne läge när Brendan Shinnimin åkte ut för en interference. Och PP spelet är väl okej, men man har svårt idag att komma till bra avslut. Man spelar runt på ett bra sätt, men till slut strular man till det och Luleå kan rensa ut pucken. Men vi får ett mål till. Och det är i tom bur av Kalle Kossila som bryter pucken i mittzon och vandrar in och stänker iväg sitt och Lakers andra mål för kvällen och fastställer slutresultatet till 0-2 efter 19.49.

Skotten vinner Lakers totalt med 15-25. Nästa match är på torsdag när serieledande Färjestads BK kommer till Vida Arena för en tidigt seriefinal. Nedsläpp kl 19.00.