Inför Växjö - Luleå
Publicerad: 2023-02-25
Inför
Veckans andra och sista match är kommen då Växjö, under lördagseftermiddagen, får besök av slutspelsjagande Luleå.

Under tisdagskvällen spelade Växjö sin senast match då HV71 kom på besök till staden. Inför en kokande hemmaarena vann Lakers med klara 3-0 efter att Erik Josefsson, Hardy Häman Aktell och Ludvig Nilsson hittat nätmaskerna.

Inför lördagens fulla SHL-omgång ligger Växjö alltjämt på en andraplats i tabellen efter att ha samlat ihop 88 poäng på 46 matcher. Man är fyra poäng efter ettan, Skellefteå, och hela tolv poäng före trean, Färjestad.

I eftermiddag är det dags för en ny hemmafajt, denna gång mot slutspelsjagande Luleå. Gästerna ligger på en elfteplats i tabellen med sina 64 inspelade poäng på 46 matcher. Med den noteringen är man endast en poäng bakom tian Linköping och har två poäng upp till nian Rögle.

Dagens möte mellan Växjö och Luleå blir det fjärde och sista under årets grundserie. De tidigare tre bataljerna har alla slutat med Lakers-vinst. I Coop Norrbotten Arena skrevs segersiffrorna till 2-1 och 3-1 medan Växjö fullständigt körde över Luleå i mötet i VIDA Arena. Lakers ledde nämligen med hela 7-0 efter två perioder och vann till slut med 7-2.

Fjolårssäsongens möte lagen emellan:

12-03-22 | Växjö – Luleå 1–2
18-01-22 | Luleå – Växjö 4–3 OT
30-11-21 | Växjö – Luleå 2–3 OT
09-10-21 | Luleå – Växjö 3–2

När Växjö och Luleå drabbas samman brukar det alltid bli målmässigt jämna matcher, bortsett från 7-2-segern senast i VIDA Arena. Exempelvis slutade fjolårssäsongens samtliga fyra grundseriemöten med uddamålet, där två fick avgöras efter förlängning. I fjol lyckades Luleå vinna samtliga grundseriemöten och i år har Växjö chans att göra detsamma.

I dagens match kommer de båda lagen, som behöver vinna, stångas rejält. Växjö behöver spela in tre poäng för att ha chans på förstaplatsen i tabellen medan Luleå verkligen skulle må bra av att segra i jakten på en slutspelsplats. Det återstår endast sex omgångar, vilket betyder att poängen är otroligt viktiga.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Arenan öppnar 13:15. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö tagit poäng i 13 raka hemmamatcher.

… Luleå vunnit fyra av sina fem senaste bortamatcher.

… Växjös senaste tio mål har gjorts av olika målskyttar.

… Luleå har gjort minst mål i SHL med sina 106 fullträffar.

… Växjö har släppt in minst mål i SHL med sina 104 insläppta.

Skribent Timmy Renud