Tervetuloa Julius Nättinen
Publicerad: 2021-05-20
Nyhet
Det har blivit dags att presentera Växjö Lakers första nyförvärv på spelarfronten - Vi välkomnar den 24-årige finske forwarden Julius Nättinen.

Julius Nättinen är född och uppvuxen i finska Jyväskylä. Den 188 cm långa och 93 kg tunga vänsterskytten är fostrad i moderklubben JYP där han redan som 16-åring kunde seniordebutera. Under sina juniorår blev det en sejour i Nordamerika som inleddes med två säsongers spel i juniorhockey-ligan OHL (Ontario Hockey League) och avslutades med en säsongs spel i AHL för Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls. Därefter återvände Nättinen 2018 till moderklubben JYP och bjöd på två imponerande säsonger. Säsongen 2019/20 stod han för anmärkningsvärda 55 poäng (33+22) på 54 matcher. Fjolårets säsong tillbringades i schweiziska ligan där han spelade i HC Ambrì-Piotta.

Nu är han klar för en säsongs spel i Växjö Lakers och till hösten tar han sina första skär i svenska hockey ligan.

"Jag är väldigt förväntansfull"

- Jag är väldigt förväntansfull över att få komma till Växjö, ansluta till laget och lära känna spelare så väl som ledare. Jag hoppas att fansen tillåts att komma tillbaka till arenan till hösten för en spännande säsong, säger forwarden.

Julius Nättinen blir den första pusselbiten i lagbygget 2021/22 på spelarfronten

- Julius är en mycket spännande spelare som vi är glada att få börja arbeta med. En offensiv spelare med spetskompetens i sitt skott. Hans 33 mål i finska ligan senaste året där imponerar, säger Henrik Evertsson.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021/22.

PR & Kommunikation Carolina Toresson