Luleå vinner match 6 med 2-1
Publicerad: 2023-03-26
Ytterligare en matchboll fanns för Lakers när mötet gick åter till Norrbotten. Men Luleå visar sig starkare trots bra start från Lakers, med 0-1 från Martin Lundberg. Luleå vänder med två mål och vinner. Game 7 väntar!

Match 6, Luleås chans att kvittera matchserien och ta den ner till Växjö igen för en game 7. Vi får se en annorlunda start på den här matchen då vi bjuds på hela 3 mål. Lakers börjar riktigt bra och efter att Lukas Bengtsson visat sina skills på blålinjen hittar han Miika Koivisto trycker in pucken mot mål, men inte i mål. Den uppgiften fick Martin Lundberg istället som hittar returen och Lakers tar ledningen efter 3.41.

Men lyckan blir bara 2 minuter. Efter en spelvändning som inte ser jättefarlig ut och där Olli Nikupeteri tappar pucken, men det blir så bra för hemmalaget att Larmi hamnar fel och Filip Pyrochta kan skicka in 1-1 efter 5.36.

Sen kommer två snabba utvisningar på Kalle Kossila och Hardy Häman Aktell med ca en minut i mellan, och i 5 mot 3 kan Juhani Tyrväinen trycka in 2-1 för hemmalaget. Vilket blir första periodens slutresultat. Lakers vinner dock skotten med 13-9.

Den andra perioden blir mållös, samtidigt som hockeyn blir sämre och framför allt från Lakers sida saknas ganska mycket. Man spelar i ett lågt tempo, blir fastcheckade ganska enkelt i egen zon och dessutom är man inte vän med pucken. Man förlorar också majoriteten av alla sargdueller och dessutom vinner Luleå majoriteten av alla tekningar. Detta ger en andra period helt utan ordnat spel från gästerna.

Luleå vinner skotten med 9-8. och det enda som rapporteras i protokollet i den andra perioden är en utvisning på Luleå genom Jack Connoly för crosschecking, samt två på Lakers för hakning på Glenn Gustafsson och to many players. Var den andra perioden tillknäppt och tråkig så var den tredje ännu mer stängd. Ja, faktiskt så pass stängd att Lakers inte får ett enda skott på mål under 20 minuter.

Vilket betyder att matchserien är kvitterad och vi får en game 7 i Vida Arena på tisdag med nedsläpp kl 19.00.