Inför Luleå - Växjö
Publicerad: 2023-12-02
Inför
Senast tog Växjös långa segersvit slut då Leksand lyckades vinna efter straffar. Redan under lördagskvällen har Lakers chans att hoppa på det vinnande spåret igen då man gästar Luleå.

Efter sex raka vinster fick Växjö se sin segersvit brytas senast då Leksand blev för svåra. Dalmasarna öppnade målskyttet efter drygt fem minuters spel. Lakers kvitterade sedan i början av den andra perioden genom Robert Rosén. Leksand återtog sin ledningen i mitten av den tredje perioden. Med endast 4:44 kvar av den ordinarie speltiden kvitterade Växjö på nytt, denna gång genom Kalle Kossila. Matchen gick sedan till en mållös förlängning och fick därefter avgöras på straffar, där Leksand drog det längsta strået.

Redan under lördagskvällen har Växjö chans att hoppa på det vinnande spåret igen då man gästar Luleå. Norrbottningarna har svarat för en fin säsong och ligger trea i tabellen efter att ha spelat in 38 poäng på 22 matcher. Laget är därmed endast tre poäng ifrån tabelltvåan, Lakers.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

01-10-22 | Luleå – Växjö 1-2
03-12-22 | Växjö – Luleå 7-2
14-01-23 | Luleå – Växjö 1-3
25-02-23 | Växjö – Luleå 4-0

Under fjolårssäsongen vann Växjö samtliga fyra matcher mot Luleå. Båda hemmafajterna slutade med stora vinster medan bortamatcherna blev målmässigt jämnare. Växjö och Luleå drabbades även samman i en sevärd kvartsfinalserie, som Lakers till slut vann med 4-3 i matcher efter att Robert Rosén gjort det matchvinnande målet i den sjunde och avgörande kvartsfinalen.

Växjö och Luleå har mötts en gång tidigare under säsongen. Den tillställningen ägde rum i VIDA Arena i mitten av oktober, där gästerna drog det längsta strået och vann med klara 5-2. Robert Rosén och Joachim Blichfeld noterades för Lakers mål i matchen. I afton är det därför dags för Växjö att ta revansch på Luleå samt befästa andraplatsen i tabellen!

Kvällens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 18:00.