Game 5: Växjö - Luleå
Publicerad: 2023-03-24
Senast kvitterade Växjö sent och avgjorde sedan efter förlängning, där Hardy Häman Aktell blev segerskytt. Inför fredagens Game 5 leder Lakers med 3-1 i matcher och har således möjlighet att, som första lag, avancera till semifinal.

Onsdagskvällens Game 4 i Coop Norrbotten Arena blev, som så många matcher tidigare, tajt och dramatisk. Vi fick matchens första mål i början av mellanakten då den förre Växjö-spelaren, Brendan Shinnimin, gav Luleå ledningen innan Kalle Kossila kvitterade några minuter senare. Ett par byte senare återtog hemmalaget sin ledning och höll den perioden ut. I den tredje perioden jagade Lakers en kvittering och med mindre än fyra minuter kvar fick gästerna powerplay. Kossila behövde mindre än en minut på sig innan han på nytt kvitterade och tvingade fram en förlängning. Väl under övertiden avgjorde Växjö snabbt då Hardy Häman Aktell nätade efter 85 sekunders spel.

I och med segern senast har Växjö skaffat sig ett ypperligt läge. Laget leder kvartsfinalen med 3-1 och kan således avgöra och avancera till semifinal under fredagskvällen. Allt som krävs är en ny vinst i ett kokande VIDA Arena.

22-03-23 | Luleå – Växjö 2-3 OT

Inför kvällens Game 5 har Växjö vunnit sex raka hemmamatcher, alla efter ordinarie speltid. Under den fina segersviten har Lakers hållit nollan fyra (!) gånger och totalt släppt in tre mål. Luleå å sin tur har tagit poäng i fyra av sina sex senaste matcher på resande skridsko.

Förutsättningarna inför aftonens tillställning i VIDA Arena är enkla. Vid vinst avancerar Växjö till semifinal medan Luleå måste vinna, för att inte säsongen skall vara över. Skulle gästerna lyckas segra stundar Game 6 i Norrbotten under söndagen. Räkna med att vi komma få se ett tokladdat hemmalag samt ett desperat och påkopplat bortalag.

I kväll behövs allt stöd – tillsammans mot semifinal!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar 17:00. Välkomna då!