Inför Växjö - Luleå
Publicerad: 2023-10-14
Senast föll Växjö tungt borta mot Linköping med uddamålet 2-3. Under lördagskvällen spelar Lakers om tre nya poäng när topplaget, Luleå, kommer på besök till staden.

Efter den fina Champions Hockey League-segern i Tyskland under tisdagen föll Växjö under torsdagskvällens SHL-match borta mot Linköping. Hemmalaget öppnade målskyttet i mitten av den första perioden. Marcus Sylvegård kvitterade sedan under mellanakten, men under periodens slutminuter återtog Linköping sin ledning. Hemmalaget utökade sedan till 3-1 innan Victor Stjernborg reducerade med 64 sekunder kvar. Närmare än så kom inte Lakers.

Redan under lördagskvällen spelar Växjö om tre nya poäng när topplaget, Luleå, kommer på besök till staden. Gästerna har en stigande form då man vunnit två raka tillställningar och endast förlorat en av sina fem senaste holmgångar. Den fina formen har tagit laget upp på en fjärdeplats och man är endast två poäng ifrån trean Skellefteå och har tre poäng upp till tvåan Örebro.

Inför kvällens fajt mellan Växjö – Luleå ligger Lakers på en åttondeplats i den otroligt jämna tabellen. Man är blott två poäng bakom fyran Luleå och ynka en pinne framför tolvan Malmö. Beroende på aftonens resultatutgång kommer det sannerligen hända mycket i tabellen. Antingen åt det ena eller andra hållet.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

01-10-22 | Luleå – Växjö 1-2
03-12-22 | Växjö – Luleå 7-2
14-01-23 | Luleå – Växjö 1-3
25-02-23 | Växjö – Luleå 4-0

Samtliga fyra grundseriemöten under fjolårssäsongen slutade med Växjö-vinst. I VIDA Arena blev siffrorna stora och totalt 11-2 på två tillställningar. På bortais blev det målmässigt betydligt jämnare, men även där släppte Växjö endast in två mål och gjorde fem framåt. De båda lagen drabbades även samman i en jämn och sevärd kvartsfinalserie, som Lakers till slut vann med 4-3 i matcher efter att Robert Rosén skjutit det avgörande 2-1-målet i powerplay i mitten av den andra perioden.

Nu laddar vi om batterierna för en ny hemmamatch inför en kokande VIDA Arena. Senast Växjö spelade på hemmaplan blev det en fin 2-0-vinst mot ett annat topplaget, Skellefteå. Vi håller tummarna för en repris i afton. Tillsammans är allt möjligt!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 16:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö tagit poäng i tio raka hemmamatcher (alla sammanhang inräknat).

… Luleå endast har gjort fyra mål efter ordinarie speltid på sina fyra bortamatcher hittills under säsongen.

… Växjö har hållit nollan under tre av sina sju senaste hemmamatcher (alla sammanhang inräknat).

… Luleå endast har släppt in 13 mål på nio matcher, vilket är minst insläppta i SHL.

… Marcus Sylvegård och Kalle Kossila har gjort nio poäng vardera och delar tredjeplatsen i SHL:s poängliga.