Seger igen och 2-0 i matcher
Publicerad: 2024-03-23
På lördagen avgjordes den andra kvartsfinalen i bäst av sju mellan Lakers och Luleå. Och det var Lakers som drev den här matchen men hade svårt att göra mål. Men det räckte ändå, när man till slut kunde vinna med 2-1.

Växjö Lakers startar den här andra kvartsfinalen i ett rasande tempo och det är egentligen bara när Luleå får fast pucken i Lakers zon som dom kan skapa något. Annars är det hemmalaget som driver inledningen av matchen på ett övertygande sätt och får också utdelning efter 4.54 i powerplay genom Robert Rosén som håller sig framme som vanligt på returer.

Sett till spelet efter en period så borde det stått åtminstone 3-0 på tavlan. Men det gör det inte. Luleå får till kanske två till tre lite längre perioder i hemmalagets zon och vid ett av dessa tillfällen så lyckas man få in en puck genom Luleå kapten Eric Gustafsson som får skjuta från distans två gånger, och den andra gången tar pucken på Keegan Lowes hand och ställer Emil Larmi. Lika hastigt som lustigt har vi 1-1 efter 13.18, trots ett enormt tryck från hemmalaget genom hela perioden. Skotten säger en del, 16-3.

Och den andra perioden är i det närmsta likadan. Växjö Lakers äger puck stora delar av tiden, men effektiviteten saknas. Och det infinner sig ganska snabbt en viss oro hos oss som tittar på. Pucken vill in in, och det står 1-1 på tavlan. Ett litet misstag och så kan Luleå sitta i förarsätet. Och det är väl lite av tjusningen, måste vi erkänna. I den första perioden krävdes det 16 skott för att göra ett, och detta förbättras lite grann då man i den andra gör ett mål på 14 skott.

Men målet kommer sent av perioden, och det är Hugo Gustafsson som får vara sist på pucken efter ett bra samarbete med Joel Persson genom mittzon, tar den sistnämnde pucken in i offensiv zon och hittar en medåkande Hugo på bortre, som bara behöver sätta dit klubban för 2-1 efter 16.46. En lite grinigare andra period där Luleå åker på tre utvisningar och Lakers en. Ledningen 2-1 står sig den andra perioden ut och Lakers vinner skotten med 14-8, och leder den totalt med 30-11 efter 40 minuter.

Fortsättningen blev sedan högdramatisk när vi tog oss an den tredje perioden, som efter mycket möda skulle bli den sista. Ett otroligt irriterat Luleå begravde egentligen sin chans i slutet då man tar en massa till synes väldigt onödiga utvisningar. Det började med att Tyrväinen får ett slag över handskarna, vilket på reprisen såg ut mer som att det träffade klubban. Men Tyrväinen hade en annan uppfattning vilket han demonstrerade genom att kasta handskarna efter domaren, och även en vattenflaska.

Belöningen för det blev 2 min + 20 minuter Game. Så det blev ett långt spel i 5 mot 3 där inte Lakers var förmögna att stänga den här tillställningen utan Luleå fick ändå chansen i slutsekunderna, vilket kändes väldigt onödigt. Men den sista perioden slutar mållöst, vilket betydde seger för Lakers och 2-0 i matcher. Nu går den här matchserien vidare till Luleå på tisdag med nedsläpp kl. 19.00