Sur förlust mot Luleå
Publicerad: 2023-10-14
Matcherna fortsätter att dugga tätt för Lakers som på lördagen tog emot Luleå Hockey på hemmaplan i Vida Arena. En lördagskväll som inte riktigt slutade som önskat.

Och positivt innan start var ju att vi fick se både Noah Östlund, Joel Persson och Ludvig Nilsson tillbaka på isen. Vi kan ju bara hoppas nu att skadeläget sakta förbättras.

Matchen inleds absolut bäst av hemmalaget som sätter rejält tryck på gästerna. Och redan efter 42 sekunder tar gästernas Johani Tyrväinen en utvisning för interference och då passar Lakers på att sätta sig i förarsätet i den här matchen när man presenterar något av det bättre vi sett så här långt den här säsongen i powerplay. Flera riktigt bra kombinationer avslutas med klapp klapp spel när Noah Östlund och Kalle Kossila hittar fram till Robert Rosén som givetvis hittat en position där han har öppet mål och 1-0 efter 2.13.

Och Lakers fortsätter att spela riktigt bra och borde tagit bättre betalt sett till chanserna. Men vi vet alla hur hockey är. Inte alltid logiskt. Och i slutet av perioden får istället gästerna lite tryck i Lakers zon och efter en tekning tappar hemmalaget markeringen framför Larmi och där står Oscar Eklind helt ren och trycker in passningen från Oskari Laaksonen till 1-1 efter 17.38. Skotten i den första perioden går till hemmalaget med 13-8.

Sen känns det som att allt rasar samman i den andra perioden, och hemmalaget tappar lite fokus och bl.a Brendan Shinnimin får komma in under skinnet. Och en hel hög med utvisningar gynnar bara Luleå. 1-2 kommer efter slarv redan efter 3.27 genom Mario Kempe. Sen kommer alla utvisningar och Efter 13.04 är det Stjernborg som åker ut för en fasthållning och strax efter Keegan Lowe för en crosschecking och då i spel 5 mot 3 gör Luleå 1-3 genom Juhani Tyrväinen efter 14.47. Och i efterföljande 5 mot 4 gör Oscar Eklind 1-4 vid tiden 16.27.

Efter 1-4 målet drar Lakers på sig ytterligare en utvisning när Larmi slashar en spelare framför honom efter blockering. Ingen bra period för hemmalaget. Luleå vinner dessutom skotten med 7-10.

Och matchen får ju ansedd stängd vid detta läget och i den tredje perioden så gör Oscar Eklinds sitt tredje mål för kvällen när han styr in ett skott från Marcus Hardegård efter 1.18. Och då hade vi haft en lång videogranskning innan 1-5 målet, efter att Juhani Tyrväinen legat i målområdet och dessutom haft kontakt med Larmi. Bortdömt, men sedemera ändå 1-5.

Lakers får tröstmåla med 5 sekunder kvar genom Joachim Blichfeld, som därmed fastställer dagens förlust mot Luleå med 2-5. Luleå vinner skotten i sita perioden med 4-7 och totalt med 24-25. Från det att gästerna gör 1-1 i den första perioden så är Luleå det bättre laget och Lakers kommer inte riktigt åt dom, samtidigt som man gör lite enkla misstag i egen zon.

På tisdag är det åter dags för hemmamatch då Rapperswil-Jona Lakers gästar för sista grundspelsmatchen i CHL. Nedsläpp 19.00, samma tid för nedsläpp som på torsdag då Modo Hockey gästar Vida Arena.