Joel Kellman till Hockey-VM
Nyhet2022-05-11
Förbundskapten Johan Garpenlöv presenterade idag Tre Kronors preliminära trupp till Hockey-VM som spelas i Finland 11-30 maj. Bland de 24 uttagna namnen hittar vi Växjö Lakers Joel Kellman som gör VM-debut.

Tre Kronors preliminära trupp till VM i Finland presenterades idag på förmiddagen och det står klart att Joel Kellman fortsätter landslagsuppdraget. Centern har tidigare representerat Sverige i landslagsammanhang men det blir nu debut i Hockey-VM. Under de sex spelade landskamperna i år har Joel stått för fyra poäng (2+2).

- Det känns såklart jättekul att ha blivit uttagen. Det är alltid en ära att få spela för Tre Kronor och VM är lite av en dröm, säger en glad Joel Kellman.

Tre Kronor i IIHF Ice Hockey World Championship i Tammerfors & Helsingfors 11-30 maj

– Nu är vi framme vid slutmålet för säsongen. Vi har förberett oss för VM i en månads tid och det känns inspirerande att det nu ska börja. För mig personligen är det slutstationen efter tre år som förbundskapten och jag är laddad för att avsluta på bästa sätt. Truppen vi har tagit ut är stark rakt igenom. Vi har högklassiga målvakter, en rutinerad och oerhört spelskicklig backsida och forwards som både kan grovjobba och bidra med spets. Vi känner att vi kan vara med och utmana alla lag i VM, säger Johan Garpenlöv, förbundskapten för Tre Kronor.

Matcher

Lördag 14 maj
11.20 Sverige – Österrike

Söndag 15 maj
19.20 Tjeckien - Sverige

Tisdag 17 maj
19:20 Sverige – Storbrittanien

Onsdag 18 maj
19:20 Finland – Sverige

Lördag 21 maj
11:20 USA – Sverige

Söndag 22 maj
19:20 Sverige – Norge

Tisdag 24 maj
11:20 Sverige – Lettland

Matcherna sänds på Viaplay/TV6.

» Se hela truppen

PR & Kommunikation Clara Berglund