Fonden Stora Hjärtan sprider hockeyglädje
Nyhet2014-10-13

Det är Växjö Lakers spelare och ledare kring representationslaget som föregående säsong tog initiativet till bildandet av välgörenhetsfonden Växjö Lakers Stora Hjärtan. Vi har alla fått så otroligt mycket från sporten och det här är ett sätt för oss att ge tillbaka och ta vårt sociala ansvar.

I början av säsongen lämnade fonden Växjö Lakers Stora Hjärtan över 14 säsongskort till två av kommunens fritidsgårdar, Fagrabäck och Norregård.

Det var de båda fritidsgårdarnas representanter Anna Lagrelius och Almir Mandzukic som av assisterande kaptenen Alexander Johansson fick ta emot fritidsgårdarnas säsongskort.

- Vi är verkligen jätteglada och tacksamma för den här gesten. Platserna kommer vara till oehört stor hjälp och ge många ungdomar chansen att hitta ett nytt intresse. Det blir ett sätt att hitta gemenskap genom en fritidssysselsättning, säger Anna Lagrelius.

- Vi kommer att använda platserna till allt från tävlingar till goda gärningar, till de som behöver komma hemifrån. Självklart kommer alla som är intresserade få möjlighet att utnyttja platserna, säger Almir Mandzukic.

- Vi gör det här för att vi vill hjälpa till att sprida glädjen av sporten till ungdomar där ishockey kanske inte är så stort idag. Bland annat mångkulturella områden där det inte finns nån tradition av ishockey. Vi vill introducera hockeyn för dem och i förlängningen få fler nya fans på läktarna men även nya hockeyspelare till föreningen, säger Henrik Evertsson sportchef i Växjö Lakers.

Fonden har två huvudsyften: att stötta avdelningen för svårt sjuka barn på Växjö Lasarett samt den egna ungdomssektionen och finansieras till 100 % genom medel från spelare och ledares egna löner.

PR & Kommunikation Carolina Toresson