Rieder förlänger med Växjö Lakers
Nyhet2022-04-17
I mitten på oktober blev den NHL-meriterade Tobias Rieder klar för spel i Växjö Lakers säsongen ut. Nu har tyska forwarden förlängt sitt kontrakt med klubben och är klar även för kommande två år.

Sedan Tobi kom till Växjö Lakers en bit in på säsongen har han hunnit stå för 22 poäng (11+11) under 36 grundseriematcher samt spela 4 slutspelsmatcher. Under säsongen bättrade dessutom 29-åringen på sitt redan tunga CV ytterligare genom att spela sitt första OS i tyska landslagströjan. Nu står det klart att Rieder stannar i klubben till och med säsongen 2023/24.

"Det var ett enkelt beslut att stanna"

- Växjö är en grym organisation och jag har verkligen trivts under min tid här. Jag gillar både staden och människorna som jag fått möjlighet att arbeta med nu under en tid, så för mig var det ett enkelt beslut, berättar Rieder.

Forwarden blir den första lagbyggenyheten från sportchef Henrik Evertsson att presenteras efter att säsongen tog slut. Så här säger han om kontraktsförlängningen;

- Tobi har visat hos oss att han är en väldigt stabil spelare som kan bidra på många sätt. Som vanligt med spelare som spelat länge i Nordamerika tar det ett tag att vänja sig med hockeyn här i Europa igen. Vi tror därför inte att vi har sett det bästa Tobi har att ge och ser väldigt mycket fram mot att arbeta tillsammans i ytterligare två år.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson