Tjeckisk rightback signad
Nyhet2022-01-07
Växjö Lakers har kontrakterat den unga högerskjutande back-talangen Michael Krutil, senast från AHL-klubben Rockford IceHogs.

Den 19-årige Michael Krutil är född i Tjeckiens huvudstad Prag och fostrad i klubben HC Letnany som är kända för sin utbildning av talanger. Där började han spela hockey redan som 4-åring. Hockeyintresset växte i takt med utvecklingen och sedan 15 års ålder har backtalangen fått förtroende i Tjeckiska junior-landslagssammanhang.

Efter två starka säsonger i Sparta Prags juniorverksamhet valdes Michael i 2020 års NHL-draft som nummer 110 i fjärde rundan av Chicago Blackhawks, vars farmarlag Rockford IceHogs han spelat i sedan säsongen 2020/2021. I skrivande stund packar den 191 cm långa och 92 kg tunga Krutil sina saker och gör sig redo för att resa till Sverige och starta ett nytt äventyr.

- Michael är en ung lovande back som har sina kvaliteter i det defensiva spelet. Han är stor, stark och rörlig, en jobbig spelare att möta. Avtalet är skrivet säsongen ut, säger sportchef Henrik Evertsson.

"Angelägen om att komma på plats och sätta igång"


Så här säger högerskytten om att komma till Sverige och Växjö Lakers.
- Växjö är en stark organisation som jag är väldigt glad över att få komma till. Jag är väl medveten om hur bra den svenska hockey ligan är och hur bra förutsättningarna är för att kunna utvecklas. Därför är jag väldigt angelägen om att komma på plats och komma igång så snart som möjligt.

Kontraktet med Michael Krutil är skrivet säsongen 2021/2022 ut.

PR & Kommunikation Carolina Toresson