Seger i Smålandsderbyt
Publicerad: 2021-10-26
Ikväll väntade Smålandsderby för Växjö Lakers formstarka J20 som gästades av IK Oskarshamn i Växjö Ishall. Laget stod för en stabil insats och kammade hem tionde raka trepoängaren.

Efter en vecka med bortamatcher väntad återigen spel på hemmais för Växjö Lakers J20-lag som ikväll tog sig an Smålandsrivalen IK Oskarshamn i omgång 17 av J20 Nationell Södra-serien.

Växjö Lakers får till en bra start, redan 2 minuter och 41 sekunder in i den första perioden står forwarden Viktor Bernhardtz för en vacker soloprestation som avslutas med skott mellan benen på IK Oskarshamns målvakt. Man fortsätter att skapa men är ineffektiva och trots 17-6 i skott efter 20 spelade minuter kvarstår ställningen 1-0.

Efter en något seg start i den andra perioden släpper man återigen loss och inom loppet av tio minuter punkterar man matchen genom att göra tre snabba mål. Växjö Lakers 2-0 mål står forwarden Linus Lööf för tätt följt av 3-0 från Isac Nielsen som kan göra sitt sjätte mål för säsongen. Innan periodne är slut får man visa hur farliga man är i powerplay där Kalle Broed ger Växjö Lakers 4-0 ledning. Skotten i den andra perioden slutar 19-8.

Den sista perioden består av fortsatt bra spel med hög press från ett ångande maskineri. Matchen avrundas med ett mål från vardera lag där Andrej Adamec i Växjö Lakers sätter spiken i kistan med sitt 5-1 mål.

Skotten i tredje perioden skrivs till 14-3 och slutar på anmärkningsvärda 50-17.