Samarbete med de kommunala gymnasieskolorna
Nyhet2020-01-10
Genom ett samarbete får nu elever som söker till Växjös kommunala gymnasieskolor möjlighet att läsa gymnasieprogram med hockeyprofil. Programmen finns på Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum och startar läsåret 2020/2021.

Samarbetsavtalet skrevs under den 8 januari och innebär att eleven kan välja hockeyprofil på sitt gymnasieprogram.

- Vi är glada över samarbetet då det innebär att vi ger våra elever ytterligare möjligheter att få göra det dem tycker är kul. Flera av våra gymnasieprogram har redan idag idrottsprofiler och att vi nu kan lägga till ishockey i våra program uppskattas av många, säger Christian Sandahl, områdeschef gymnasiet.

För den elev som väljer ett gymnasieprogram med hockeyprofil innebär det ishockeyträning två timmar i veckan inklusive teori på Vida arena. Utbildningen vänder sig till aktiva hockeyspelare.

- Vi vill ge alla barn och ungdomar som är intresserade av att spela ishockey möjligheten. Att vi dessutom kan erbjuda gymnasielever möjligheten att kombinera studier med idrottande känns jätteroligt. Samarbetet med de kommunala gymnasieskolorna är positivt både för oss, för verksamheten och för våra ungdomar, säger Carl Steén, ungdoms och utvecklingschef i Växjö Lakers.

På matchdagen den 11 februari finns de kommunala gymnasieskolorna på plats på Vida Arena för att ge mer information till elever och vårdnadshavare.

- Gymnasievalet öppnar den 15 januari, så nu hoppas vi att flera av eleverna i årskurs nio ser denna möjlighet och söker till något av programmen med hockeyprofil, säger Christian Sandahl.

För mer information och intervjuer, kontakta:
Hanna Höckert, rektor Kungsmadskolan, 0470-734 608
Carl Steén, ungdoms och utvecklingschef Växjö Lakers, 0470-32 97 24

PR & Kommunikation Carolina Toresson