Växjö Lakers ♡ Julhjälpen
Nyhet2022-12-18
För sjunde året i rad har Växjö Lakers med lagkapten Erik Josefsson i spetsen och fonden Lakers Stora Hjärtan valt att stötta Julhjälpen i Växjö. Julhjälpen är en ideell verksamhet som hjälper barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt inför julen. I fredags var Petra från Julhjälpen på plats för att hämta årets julklappar från oss!

Tack vare Julhjälpen kan behövande familjer söka hjälp med julklappar till barn från 0 till 18 år. Man kan även söka hjälp med julmat. Växjö Lakers samt fonden Lakers Stora Hjärtan kommer för åttonde året i rad att stötta Julhjälpen genom att skänka biljetter och souvenirer som kan delas ut som julklappar.

Från starten 2016 till förra året 2021 har Julhjälpen hjälpt över 300 familjer och ungefär 700 barn!

Julhjälpen i Växjö drivs sedan 2016 av eldsjälarna Petra Friberg och dottern Izabella Pfaus Friberg som beskriver bakgrunden till initiativet såhär;
- Många kanske inte har råd på grund av att de är sjukskrivna, ensamstående eller är i en ekonomisk kris där pengarna helt enkel inte räcker till att köpa julklappar eller julmat. Då finns vi som en stöttande verksamhet, berättar Petra.

Hur kommer det sig att ni startade Julhjälpen i Växjö?
- Det var två tjejer som startade Julhjälpen i Växjö redan 2014 men sedan 2016 har jag och min dotter Izabella drivit det själva. Det är såklart ett stort projekt som tar mycket tid men det har gett oss så himla mycket tillbaka. Att ge till någon som verkligen behöver det är bland det bästa du kan göra. Förra året hjälpte vi 60 familjer varav 150 barn.

Om man som barnfamilj är i en ekonomiskt svår situation och vill vända sig till Julhjälpen, hur gör man då?
- Då kan man antingen skicka mail eller ett privat meddelande till oss på Facebook där man beskriver sin situation. Man beskriver vilken ekonomi man har, hur många barn man har, vilken ålder de är i och vad de önskar sig. Självklart är allt sekretessbelagt.

Hur distribueras sedan alla julklappar och julmat?
- Vi åker oftast hem till familjerna med julklapparna eller julmaten alternativt möter dem på bestämd plats. Om man önskar slår vi in julklapparna och levererar dem färdiginslagna men en del vill såklart slå in paketen själva som en del av julkänslan.

Vad skulle ni vilja förmedla till de som läser det här och funderar på att kontakta er?
- Att våga be om hjälp är en styrka, det är absolut inget man ska skämmas över, avslutar Petra och Izabella som har en intensiv men glädjefylld period framför sig.

PR & Kommunikation Carolina Toresson